Росія використовує пандемію коронавірусу для посилення репресій у Криму

Неділя, 20 грудня 2020, 09:36
Про це заявляє заступниця голови МЗС України Еміне Джапарова під час інтерактивного діалогу на Раді ООН із прав людини
Росія використовує пандемію коронавірусу для посилення репресій у Криму

Під приводом боротьби із розповсюдженням коронавірусу, Росія в окупованому Ериму продовжує посилювати репресії. В той же час реальної допомоги по стримуванню розповсюдження COVID-19 в Криму Російська Федерація не надає. Про це заявила заступниця Міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час інтерактивного діалогу на Раді ООН із прав людини, пише «LIGA.net».

Джапарова зазначає, що створюючи обмеження для надання міжнародної гуманітарної допомоги місцевому населенню Донбасу, Росія на постійній основі здійснює постачання озброєнь бойовикам під видом «гуманітарних конвоїв».

При цьому політичні арештанти, а також особи із симптомами коронавірусної хвороби позбавлені необхідної медичної допомоги в Криму, підкреслила Джапарова.

Без огляду на вимоги Женевської конвенції РФ нічого не робить для стримування пандемії, проводить масові військові заходи, включно із незаконним призивом, а реальні цифри захворюваності і смертності приховуються, заявила заступниця очільника МЗС.

Окрім того, Росія жорстоко обмежила пересування між окупованим Кримом і материковою Україною, що негативно впливає на народжуваність та отримання освіти, відмітила Еміне Джапарова.

comments powered by HyperComments