Бізнес-структури друга Путіна Юрія Ковальчука купили винзавод «Масандра» в окупованому Криму

Понеділок, 14 грудня 2020, 15:08
100% акцій підприємства дісталися структурі Ковальчука за 5,327 мільярдів рублів або 73 мільйони доларів

Росіяни продовжують незаконний розпродаж майна в окупованому Криму. Сьогодні стало відомо, що виноробний завод «Масандра» (100% акцій) купила дочірня компанія банку «Росія» «Південний проект». Найбільшим акціонером банку є друг президента РФ Путіна Юрій Ковальчук.

Про продаж «Масандри» повідомляється на офіційному сайті РФ щодо проведення торгів. Зазначається, що завод продали за 5,327 млрд рублів (73 млн доларів) при стартовій ціні в 5,3 млрд рублів.

У березні 2014 року Ковальчук потрапив під фінансові та візові санкції США щодо громадян РФ, залучених до окупації Криму. У заяві Мінфіну США йшлося, що Квальчук входить в "найближче коло" Путіна.

Конкурентом «Південного проекту» була ТОВ «Естейт Груп» – цю компанію відкрили лише у жовтні зі статутним капіталом в 10 тис рублів.

Заводу «Масандра», зокрема, належить 11 тисяч га земель на півдні Криму, також у підвалах – колекція у понад 1 мільйон пляшок вин. До продажу 100% акцій заводу належали так званому «Міністерству майнових та земельних відносин Криму».

comments powered by HyperComments