У Запоріжжі під час обрання голови облради побилися депутати

Субота, 12 грудня 2020, 17:33
Через бійки у сесійному залі у роботі першої сесії нового скликання Запорізької обласної ради змушені були оголосити перерву
У Запоріжжі під час обрання голови облради побилися депутати

У Запоріжжі триває перша сесія новообраної Запорізької обласної ради, яка розпочалася в п’ятницю вдень. Голосування новообраних депутатів Запорізької обласної ради за голову облради в суботу вночі (воно стартувало о 01:20) завершилося бійкою і звинуваченнями у фальсифікаціях. У роботі сесії оголошено перерву до 15 грудня, повідомляє кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна».

На посаду голови Запорізької обласної ради були висунуті дві кандидатури – нинішній голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Боговін – від Партії «Слуга народу», а також генеральний директор ТОВ «Будсервіс» Геннадій Шевченко – від Партії «Єднання» міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

За словами деяких депутатів Запорізької облради, перед голосуванням виникла «негласна коаліція, створена представниками «Слуги народу», «Опоблоку» і «Батьківщини», які намагалися обрати головою облради нинішнього голову Запорізької ОДА Боговіна».

Водночас кандидатура Боговіна не набрала потрібної кількості голосів: з 84 депутатів за нього проголосувало 40.

Як зазначив на своїй сторінці в соцмережах депутат від «Європейської солідарності» Ігор Артюшенко, в Запорізькій облраді сталася «нечесна поразка».

«Так, депутати в бюлетенях ставили не «плюски» або «галочки», а свої номери! Ба більше, коли вони зрозуміли, що нечесно програли – кандидат від «Слуг» набрав 40 голосів (необхідний мінімум 43) – намагалися винести бюлетені із залу. Але їм це не вдалося. Бюлетені були повернуті.

На заклики депутатів оголосити результатів голосування вони відмовилися, а лічильна комісія банально втекла із залу разом з головою ОДА. В обласній раді бувало всяке. Але такої ганьби ще не було», – написав Артюшенко.

У роботі сесії Запорізької обласної ради оголошено перерву до 14:00 15 грудня. Запорізькі депутати звернулися в поліцію з вимогою дати правову оцінку того, що відбувається і порушити кримінальне провадження.

comments powered by HyperComments