Запорізький автозавод хоче постачати в Євросоюз автобуси, які проектували у Львові

Неділя, 13 грудня 2020, 18:46
На ЗАЗі стверджують, що продукція заводу отримала Схвалення ЄС за стандартом А6 і уже скоро почне покачатися на ринки країн ЄС
Запорізький автозавод хоче постачати в Євросоюз автобуси, які проектували у Львові

Запорізький автомобілебудівний завод отримав Схвалення ЄС за стандартом А6. Це єдиний автовиробник в Україні і на пострадянському просторі, який виконав вимоги сертифікації Європейського Союзу в останніх поправках діючих у 2020 році. Відповідно продукція ЗАЗу, в тому числі автобуси, скоро вийде на ринки країн Європейського Союзу – запевняють у прес-службі заводу.

Серед автотехніки, яку планують експортувати в країни Європейського Союзу є і напівнизькопідлоговий автобус середнього класу ZAZ А10 I-VAN. На ЗАЗі кажуть, що цей автобус, розроблений львівськими конструкторами, уже пройшов випробовування відповідно до стандартів ЄС і найближчим часом буде постачатися на експорт.

Зазначимо, що автобуси ZAZ А10 I-VAN були розроблені в кінці 2000-х років у міській, приміській і міжміській модифікаціях. Вартість  цих автобусів була вища, а ніж у конкурентів, тому вони не були популярними серед українських перевізників, в той же час ЗАЗ достатньо активно постачав  такі автобуси до Польщі.

 

comments powered by HyperComments