Заступник Єрмака Татаров планує позиватися до суду проти керівника НАБУ Ситника

Субота, 12 грудня 2020, 18:40
Про наміри позиватися до Ситника із приводу захисту честі, гідності та ділової репутації Татаров написав у своєму «Телеграм».
Заступник Єрмака Татаров планує позиватися до суду проти керівника НАБУ Ситника

Конфлікт між заступником керівника Офісу Президента України Олегом Татаровим та директором Національного антикорупційного бюро України Артемом Ситником переходить у судову площину – Татаров має намір подати позов проти очільника НАБУ із приводу захисту честі, гідності та ділової репутації. Про це повідомив сам Олег Татаров у «Телеграм».

«На початку тижня у відношенні директора НАБУ Ситника мною буде подано позов про захист честі, гідності та ділової репутації. Кожен чиновник повинен відповідати за свої слова та дії», – написав Татаров, якого у НАБУ підозрюють у корупційних діяннях. За словами Татарова, у п’ятницю 11 грудня Ситник «в черговий раз назвав його прізвище разом з підозрюваними у скоєнні низки злочинів фігурантами будівельних скандалів».

Татаров вважає, що «наїзд» зі сторони Ситника пов’язаний із «системною роботою по зміцненню незалежності в правоохоронних органах», яку ніби то проводить заступник голови ОП. Він вимагає від диретора НАБУ негайно спростувати «недостовірну інформацію» або публічно продемонструвати суспільству докази його (Татарова) причетності до протиправної діяльності. Татаров також додав, що наполягає на незалежній міжнародній або вітчизняній експертизі будь-яких електронних, відео або аудіо даних нібито з його участю в незаконній діяльності.

Нагадаємо, що 2 грудня 2020 року НАБУ звинуватило Офіс генпрокурора у тому, що він свідомо зриває справу щодо заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, якого підозрюють у причетності до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. У ЗМІ повідомлялося, що НАБУ та САП підготували підозру Татарову, але генпрокурор Ірина Венедіктова відсторонила 4 прокурорів, які вели цю справу.

4 грудня «Національний корпус» під стінами Офісу Президента провів акцію із вимогами звільнення Андрія Єрмака, Олега Татарова та генпрокурори Ірини Венедиктової. В той же час Татаров заявив, що не боїться «ні сфальсифікованих кримінальних справ, ні пікетів, ні вимог».

comments powered by HyperComments