В ОП уже готуються до дострокових парламентських виборів

Середа, 9 грудня 2020, 09:47
В Офісі Президента України вже почали підготовку до дострокових парламентських виборів наступного року.
В ОП уже готуються до дострокових парламентських виборів

Про це повідомляє телеграм-канал «Печерские холмы», посилаючись на інсайдерські джерела, близькі до Офісу Президента. На Банковій найближчим часом очікують активізацію олігархів з блокування роботи парламенту. Радники президента вважають, що це може спровокувати політичну кризу, який приведе до позачергових виборів до Верховної Ради.

Єдиними союзниками для ОП в цій боротьбі можуть стати регіональні еліти, які постійно борються з олігархами за вплив в своїх регіонах. Ба більше! Для більшості з регіональних партій дострокові вибори в найближчому майбутньому не дуже вигідна перспектива - їм ще потрібно зміцніти, масштабувати свій вплив на всеукраїнський рівень і зміцнити рейтинги. Проте, такі проекти як «Пропозиція» Бориса Філатова і «Українська стратегія» Володимира Гройсмана навіть за умови швидких виборів можуть показати відмінні результати і пройти в наступний парламент.

У спробі протистояти розгойдування країни для дострокових виборів презедента реанімував Раду регіонального розвитку та дав завдання ОП вибудувати нову комунікаційну стратегію для спілкування з регіональними елітами. Але в ОП дотримуються тактики «батога і пряника» - однією рукою годують, а інший хочуть бити. Вся справа в тому, що на Банковій вже кілька місяців активно використовують силовиків і антикорупціонерів для тиску на регіональних лідерів. Спроби медіа-атак вже були зроблені відносно Бориса Філатова і Андрія Садового, а зараз в ОП розгорнули повномасштабну медійну кампанію проти Володимира Гройсмана.

Наступними цілями, імовірно, можуть стати лідери парті «Рідне Закарпаття» Валерій Лунченко і Василь Петьовка, а також мер Чернігова Владислав Атрошенко.

comments powered by HyperComments