День «Ікс» настав: сьогодні Україна має запровадити «план Б» по Донбасу

Середа, 9 грудня 2020, 08:31
9 грудня закінчується публічно встановлений президентом Володимиром Зеленським строк реалізації «плана А» по Донбасу.
День «Ікс» настав: сьогодні Україна має запровадити «план Б» по Донбасу

Напередодні представник української делегації в ТКГ Олексій Арестович зробив цікаву заяву. Виявляється, зараз немає необхідності запроваджувати горезвісний «план Б», який передбачає введення миротворців в підконтрольний «ЛДНР» регіон:

«Поки потреби в «плані Б» немає, але можу запевнити, що президент, Офіс президента і РНБО працюють над усіма можливими варіантами вирішення конфлікту на Донбасі. І тут не важливо, як ми це називаємо – «план Б» або «план Д», – заявив Арестович.

При цьому він зазначив, що в разі прийняття «плану Б» Україна обов'язково повідомить «західних партнерів» про відкриту частину плану.

Тим часом, пройшли чергові переговори по Донбасу між Путіним та Меркель. На них знову підкреслили «безальтернативність Мінських домовленностей» та проговорили «продовження співпраці в нормандському форматі».

Позицію України при цьому ніхто не враховував.

«Після подібних консультацій дивним чином системно нав'язуються плани Мореля, формули Штайнмайера та інші дебільні капітулянтські ініціативи, – вважає екс-командир полку АЗОВ та керівник Центрального штабу «Нацкорпусу» Максим Жорін. – Доки наша влада буде дозволяти «партнерам» говорити та вирішувати за Україну, будь-які розмови про суб'єктність будуть лише порожнім звуком».

Політспостерігачі схиляються до думки, що жодних знакових заяв від президента України і взагалі кого-небудь з української сторони по Донбасу сьогодні очікувати не варто. Хіба що – чергову заяву від РНБО.

comments powered by HyperComments