Україна обговорить із Євросоюзом порушення у позначенні Криму, як належного Україні

Вівторок, 8 грудня 2020, 12:30
В українському МЗС продовжують відстежувати всі випадки некоректного позначення приналежності Криму
Україна обговорить із Євросоюзом порушення у позначенні Криму, як належного Україні

У МЗС України планують під час консультацій із ЄС обговорити некоректне позначення Криму, як території Росії, яке допускають деякі компанії із європейських країн. Про це йдеться у відповіді першої заступниці Міністра зовнішніх справ України Еміне Джеппар на запит «Радіо Свобода».

«23 листопада під час консультацій з європейськими партнерами Спеціальний представник МЗС України з питань санкційної політики порушував це питання. Плануємо також обговорити цей та інші випадки порушення країнами ЄС політики невизнання під час чергових консультацій з ЄС щодо правових наслідків тимчасової окупації Криму Росією, які відбудуться в середині грудня», – зазначається у документі.

За словами Еміне Джеппар, зовнішньополітичне відомство продовжує роботу з відстеження коректності позначення території України в її міжнародно визнаних кордонах на картах в ЗМІ, на сайтах комерційних установ, у друкованій освітній, рекламній, туристичній продукції, в картографічних і навігаційних системах.

«Окрім роботи безпосередньо з офіційними органами країн, компанії яких порушують політику невизнання, позначаючи тимчасово окупований Крим як територію Росії, ми також порушуємо це питання у контактах з інституціями ЄС», – додала дипломат.

comments powered by HyperComments