Степанов каже, що в Україні дещо покращилася ситуація із поширенням коронавірусу

Понеділок, 7 грудня 2020, 12:45
Він пов’язує зменшення кількості виявлених інфікувань і госпіталізацій із запровадженим «карантином вихідного дня»
Степанов каже, що в Україні дещо покращилася ситуація із поширенням коронавірусу

На сьогоднішньому брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив про те, що в Україні дещо покращилася ситуація із поширенням коронавірусом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства на своїй сторінці в соцмережі «Фейсбук».

«За минулий тиждень в Україні вперше з кінця серпня зафіксовано зниження кількості нових випадків зараження COVID-19, порівнюючи з тижнем раніше. Так, якщо з 23 по 29 листопада було виявлено 96 936 інфікованих, то з 30 листопада по 6 грудня — 89 322. Отже, кількість нових випадків захворювання знизилась майже на 7,5 тис. Водночас за минулий тиждень було зроблено 279 189 тестувань методом ПЛР, що фактично відповідає показнику позаминулого тижня», – йдеться у повідомленні МОЗу.

Окрім того Степанов повідомив, що минулого тижня у медичні заклади було госпіталізовано на 1,5 тисячі менше осіб із підтвердженим діагнозом COVID-19 або підозрою – 10 100 проти 11 606 тижнем раніше. Таке тижневе зменшення показника госпіталізації також зафіксовано вперше, починаючи з серпня.

«Сьогоднішнє зменшення динаміки поширення коронавірусної хвороби в Україні є результатом виконання протиепідемічних заходів, які були запроваджені урядом за ініціативою МОЗ та рекомендацією епідеміологів. Це, зокрема, свідчить про дієвість «карантину вихідного дня», – заявив Максим Степанов.

Очільник МОЗ закликав громадян дотримуватись протиепідемічних правил

«Три прості правила протиепідемічної безпеки – дотримання дистанції, носіння маски та гігієна рук – рятують життя.

Бережіть себе та рідних!», – написав Степанов на своїй сторінці в «Фейсбуку».
 

comments powered by HyperComments