Європейський Суд по правам людини об’єднав три міжнародні позови проти Росії

Субота, 5 грудня 2020, 17:13
Об’єднано два міжнародні позови України до Російської Федерації із позовом Нідерландів проти Російської Федерації з приводу збитого рейсу МН17
Європейський Суд по правам людини об’єднав три міжнародні позови проти Росії

Три  міжнародні позови, які стосуються збитого в небі Донбасу авіарейсу МН17, Європейський Суд по правам людини об’єднав в одне провадження. Йдеться про два позови України і один позов Нідерландів до Російської Федерації. Про це йдеться в прес-релізі ЄСПЛ, який булол поширено в п'ятницю.

«27 листопада 2020 року Велика палата в міждержавній заяві Україна проти Росії (щодо Східної України) вирішила долучити до цієї заяви дві державні заяви – Україна проти Росії та Нідерланди проти Росії, які раніше були на розгляді палати. Об'єднана справа називатиметься Україна та Нідерланди проти Росії», – йдеться в повідомленні. Суд найближчим часом визначить майбутню процедуру у цій справі.

Справу «Нідерланди проти Росії» (скарга № 28525/20) було подано 10 липня цього року, вона стосується збитого рейсу MH17 Малайзійських авіаліній у небі над сходом України. Дві українські міждержавні справи України проти Росії стосуються подій на сході України та ймовірного викрадення трьох груп дітей на сході Україні в період із червня до серпня 2014 р. і їх перевезення до Росії.

Окрім об'єднаної справи, наразі подано ще три міждержавні заяви та понад 7 тисяч окремих скарг щодо подій у Криму, на сході України та в Азовському морі.

comments powered by HyperComments