У партії Порошенка готові посилювати відповідальність за неправду в деклараціях

П'ятниця, 4 грудня 2020, 15:51
«Європейська Солідарність» готова уже завтра вносити зміни до закону робочої групи і посилювати кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях, заявляє Ірина Геращенко
У партії Порошенка готові посилювати відповідальність за неправду в деклараціях

В «Європейській Солідарності» Петра Порошенка вважають, що законопроект робочої групи, який відновлює відповідальність за неправдиве декларування доходів, є компромісним і досить м’яким. Отож у фракції готові вносити у нього зміни щоб посилювати відповідальність за брехню в деклараціях. Про це із трибуни Верховної Ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Політична команда президента Петра Порошенка ввела електронне декларування.

Наша команда п'ять років декларувалася і проходила повну перевірку наших декларацій.

Що ж сталося, коли в країні настав «інтелектуальний локдаун»?

Спочатку «Слуги» відклали введення декларацій у 2019 році на два місяці, потім при повному узгодженні з Банковою, про що говорить «архітектор» президента Зеленського Богдан, було ухвалено це скандальне рішення Конституційного Суду. І наразі Зеленський та його команда до останнього тягнули кота за хвіст, щоб ще і цей рік мільйони чиновників, зокрема присутні в цьому залі «Слуги», уникли перевірки декларацій»,а – заявила Геращенко.

«Неухвалення цього закону загрожує втратою безвізу. Тому що електронне декларування – це справді одна з важливих частин лібералізації безвізового режиму. Так само це загрожує тим, що тисячі чиновників знову уникнуть відповідальності», – застерігла нардепка.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» зазначила, що законопроект президента передбачає недекларування силових структур, тому його не можна підтримувати.

«Щоб ті, хто причетні до оборонних замовлень, ті, хто має корупційні ризики знову не декларувалися. Тому, звісно, законопроект робочої групи є компромісним, а ми готові завтра вже внести до нього зміни і голосувати за посилення кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях», – резюмувала Геращенко.

comments powered by HyperComments