Локдаун в Україні: секретар РНБО не може назвати точної дати початку, а Міністр охорони здоров’я каже, що іще не готували документів про локдаун

Середа, 2 грудня 2020, 09:28
Вище керівництво України ніяк не може визначитися із термінами коронавірусного локдауну, хоча ймовірність його запровадження дуже висока
Локдаун в Україні: секретар РНБО не може назвати точної дати початку, а Міністр охорони здоров’я каже, що іще не готували документів про локдаун

За словами Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, зараз тривають дискусії про те, коли і на який період будуть введені жорсткі карантинні обмеження в Україні, які називають «нокдауном». В той же час він заявив, що запровадження таких заходів уже неминуче. Про це він розповів в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Те, що локдаун буде – це 100%, інша справа, коли… дине питання – часу, коли він вводитиметься: чи він вводитиметься у грудні, чи він вводитиметься з 2 січня. Наразі якраз триває дискусія з фахівцями з цього приводу», – заявив Данілов і відзначив, що поточний тиждень стане ключовим для вирішення питання про можливе введення новорічного локдауну в Україні для зниження заражуваності на коронавірус, наголосивши на небажаності таких заходів.

«Я дуже не хотів би, щоб на Новий рік у нас був локдаун. Я дуже цього не хотів би. Для нас цей тиждень є такий ключовий. Ми подивимося в середу, четвер, п'ятницю, яка буде ситуація», – сказав Данілов

За словами Секретаря РНБО, в таких містах як Київ, Одеса, Дніпро ситуація досить складна. Але є і території, на яких фіксують навіть зниження захворюваності.

В той же час, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що у середу Уряд не розглядатиме питання запровадження в Україні жорсткого карантину для приборкання епідемії коронавірусу. Про це Степанов сказав в коментарі телеканалу «Україна 24».

На запитання ведучої, чи чекати українцям у середу рішення Кабміну про запровадження в країні повного локдауну, Степанов відповів: «Ні, не чекати. Ми (МОЗ – ред.) таку пропозицію на засідання уряду не вносили».

За його словами, Кабінет міністрів 2 грудня зосередиться на інших питаннях і жодних карантинних обмежень не розглядатиме.

Степанов розповів, що його Міністерство навіть проєкт рішення про жорсткий карантин поки не готувало. Він додав, що цього разу жорсткий карантин не має поширюватися на громадський транспорт, оскільки інші обмеження усунуть небезпеку години пік і зроблять його і так безпечним. Міністр охорони здоров’я пояснив, що головна мета повного локдауну – зменшення тиску на медичну систему.

Він зазначив також, що уряд попередить населення про запровадження повного локдауну за 7-10 днів.

comments powered by HyperComments