Конституційні судді знову планують взятися до роботи

Вівторок, 1 грудня 2020, 18:21
Засідання Конституційного Суду України заплановані на 8 – 10 грудня 2020 року
Конституційні судді знову планують взятися до роботи

Конституційний Суд України, який не збирався вже майже місяць, планує провести наступного тижня три засідання – 8-го, 9-го та 10-го грудня. Про це повідомила «Українська правда» із посиланням на керівницю управління комунікацій КС та міжнародного співробітництва Мар'яну Гайовську та сайт Конституційрного Суду.

Зазначимо, що Останнє засідання Конституційного суду відбулося 5 листопада. 9 листопада Велика палата КС відклала розгляд питання про тлумачення норм Конституції про землю як основне національне багатство через відсутність кворуму. За даними джерел, 4 суддів КС, які не голосували за скандальне рішення щодо антикорупційного законодавства, відмовилися брати участь у слуханнях Великої палати суду.

Потім КС не збирався нібито через те, що у декількох суддів діагностували або підозрювали COVID-19.

Наразі речниця КС не змогла розповісти «Українській правді», чи одужали судді КС, але підтвердила, що засідання плануються і вже затверджено порядок денний.

На 8-ме й 10-те грудня заплановано засідання Великої палати КС, а на 9 грудня – засідання Першого сенату Конституційного суду (тобто семи суддів із п'ятнадцяти чинних).

8 грудня судді КС планують:

- продовжити (закрито) розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів щодо офіційного тлумачення положення 4 абзацу преамбули Конституції про «гідні умови життя»: які умови життя людини слід вважати гідними, що є їхнім показником;

- розглянути питання щодо відкриття конституційного провадження за поданням 47 народних депутатів щодо відповідності Конституції окремих положень Кримінального процесуального кодексу України, що стосуються спецконфіскації;

- розглянути питання про подовження строку постановлення колегіями суддів Першого та Другого сенатів КС ухвал про відкриття або про відмову у відкритті конституційного провадження у справах за конституційними скаргами та конституційним поданням.

comments powered by HyperComments