«В свинячий голос»: Фокін прикро висловився про гопників і Кравчука

Четвер, 26 листопада 2020, 18:31
Колишній заступник голови делегації України у ТКГ щодо Донбасу Вітольд Фокін вважає, що мотиви його звільнення є «пропагандистськими», а сам політик мав можливість ефективно проявити себе у перемовному процесі.
«В свинячий голос»: Фокін прикро висловився про гопників і Кравчука

В інтерв'ю «КП в Україні» Вітольд Фокін піддав критиці українську владу, мовляв, ще за часів президентства Порошенка не ставилися завдання щодо виконання Мінських домовленостей.

«На цьому прикладі влада показала, що очікує будь-кого, хто наважиться виступати за припинення війни, говорити про мир. І ще. Підписуючи заходи щодо виконання Мінських угод, які не повною мірою влаштовують Україну, Петро Порошенко, швидше за все, вже тоді не збирався їх виконувати. Такі нетрі зовнішньої політики», - підкреслив Вітольд Фокін.

Досить негативно Фокін висловився про свого керівника в ТКГ Леоніда Кравчука. Він наголосив: до роботи у ТКГ не мав ні потреби, ні інтересу з ним спілкуватися. Фокін назвав Кравчука «хорошим маскувальником», котрий вміє пристосовуватися до будь-якої політичної ситуації:

«Ми з Леонідом Макаровичем різні люди. Він по-своєму унікальний, на всі випадки життя у нього є свій спосіб маскування, свій ідеологічний камуфляж. Легко змінюючи свої переконання, він пристосовується до будь-яких обставин заради власного добробуту, а для мене завжди – «краще бути, ніж здаватися», – сказав Фокін.

Про своє перебування у складі української делегації в ТКГ політик каже: мовляв, повірив людям, що довіри не заслуговують.

«вони не церемоняться, спускають з повідка зграю гопників, які ганьблять людину, не зважаючи ні на вік, ні на авторитет, ні на заслуги, – переймається Фокін, учточнюючи, що під поняттям «гопники» він має на увазі «соціальний прошарок малоосвічених, погано вихованих і агресивно налаштованих людей».

«Моя поява в складі української делегації в ТКГ насторожила політиків, які наживаються на війні, і вони нацькували на мене гопників вищого рангу», – пояснив ситуацію Вітольд Фокін.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 18 серпня підписав указ про призначення Вітольда Фокіна заступником голови української делегації у ТКГ щодо Донбасу. У пресі після призначення Фокіна з'явилися публікації, що свідчили про те, що точка зору політика може суперечити ідеології України. На засіданні комітету Ради з питань державної влади 29 вересня Фокін сказав, що він не побачив факту війни між Україною і Росією на Донбасі. 30 вересня президент підписав указ про відставку Фокіна, в якому підкреслив, що політик відійшов від справедливої оцінки ситуації щодо російсько-українського конфлікту.

comments powered by HyperComments