У ВООЗ вважають закриття шкіл малоефективним способом боротьби із поширенням COVID-19

Середа, 28 жовтня 2020, 09:51
Про це заявив регіональний директор європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге
У ВООЗ вважають закриття шкіл малоефективним способом боротьби із поширенням COVID-19

Ганс Клюге, регіональний директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров’я вважає малоефективним заходом по боротьбі з COVID-19 закриття шкіл та інших навчальних закладів. Про це він написав у своєму Твіттері.

«Закриття шкіл мало сприяє боротьбі з інфекцією, тому їх слід відкривати. Під найбільшим впливом опиняються діти, що знаходяться у складній життєвій ситуації», – зазначив Клюге.

Зазначимо, що в Україні зараз тривають достроково оголошені шкільні канікули, у Міністерстві освіти і науки України кажуть, що школи точно не відчиняться у регіонах, що потраплять до «червоної» каратинної зони. Щодо інших шкіл, то формат навчання буде залежати від епідемічної ситуації у регіоні.

Зазначимо, що загалом захворюваність на COVID-19 серед дітей є порівняно невеликою. Дуже мало дітей шкільного і дошкільного віку переносить COVID-19 у важкій формі, отож, для прикладу, пацієнтів «Охмадиту» із коронавірусом ніколи не було більше за 20 осіб. В той же час, діти можуть переносити коронавірусну інфекцію у сім’ї де є люди старшого покоління, для яких коронавірус є критично небезпечним.

comments powered by HyperComments