В Україні до кінця року будуть проводити до 75 тисяч ПЛР-тестувань на добу

Вівторок, 27 жовтня 2020, 16:34
У Міністерстві охорони здоров’я обіцяють, що уже в середині листопада в Україні будуть проводити щодня по 50 тисяч ПЛР-тестів
В Україні до кінця року будуть проводити до 75 тисяч ПЛР-тестувань на добу

За словами Міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, МОЗ і далі нарощуватиме потужності лабораторій, які виконують діагностику COVID-19. Про це Степанов повідомив сьогодні на щоденному традиційному брифінгу.

Міністр каже, що уже в середині листопада вітчизняні лабораторії будуть проводити 50 тисяч ПЛР-тестів щодня, а до кінця року щодена кількість ПЛР-тестів зросте до 75 тисяч.

«Зараз ми робимо 40 тисяч ПЛР-тестів на добу. Згідно з нашим планом та нашими можливостями на середину листопада маємо вийти на 50 тисяч тестувань на добу, а до кінця року – на 75 тисяч.

 Хочу наголосити, щоб створити ПЛР-лабораторію, необхідне приміщення, обладнання і головне – люди. Це достатньо складний процес. Тому ми паралельно навчаємо людей, купуємо обладнання і відповідно - збільшуємо кількість тестувань», – зазначив очільник МОЗ.

За словами Максима Степанова, на початку пандемії в Україні проводилося всього біля 200 ПЛР-тестів на добу.

«Коли ви порівнюєте кількість тестувань у Європі і в Україні, то хочу нагадати, що у такій ситуації, як опинилися ми, не була жодна країна – ніхто не руйнував свої лабораторії», – наголосив він.

Максим Степанов каже, що планується розширити діагностику COVID-19 іншими методами, а ніж ПЛР-тестування. Зараз завершуються  випробування українських тест-систем на визначення методом ІФА антигену до SARS-CoV2. За словами міністра, лабораторій, які можуть тестувати методи ІФА в країні набагато більше, ніж ПЛР.  У такий спосіб є можливість суттєво збільшити кількість тестувань.

comments powered by HyperComments