В Україні уже скоро з’явиться препарат Ремдесивір для лікування COVID-19

Понеділок, 26 жовтня 2020, 20:54
Першу партію нового препарату мають доставити в Україну уже найближчим часом
В Україні уже скоро з’явиться препарат Ремдесивір для лікування COVID-19

В Україні хворих на COVID-19 уже скоро будуть лікувати ремдесивіром – препаратом, який показав свою ефективність у США. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Перша партія препарату «Ремдесивір» для боротьби з коронавірусною інфекцією прибуде в Україну найближчим часом. ДП «Медичні закупівлі України» уклало договір про закупівлю лікарського препарату «Ремдесивір». Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

«Найближчим часом в Україну прибуде перша партія лікарського засобу – близько 14 тис. флаконів. Загальна процедура закупівлі передбачає придбання 28 200 одиниць лікарського засобу для лікування 4 700 госпіталізованих пацієнтів, хворих на COVID-19», – повідомив Іващенко.

Лікарський засіб «Ремдесивір» входить до клінічних протоколів з надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції і може застосовуватись лише у випадках, передбачених цим протоколом. Зазначимо, що «Ремдесивір» широко застосовується для екстреного використання у таких країнах світу, як США, Японія, Австралія, країни ЄС (Франція, Іспанія, Хорватія, Румунія та ін.).

Додамо, що 22 жовтня 2020 року головний регуляторний орган з питань харчових продуктів і медикаментів США (FDA) на основі детального вивчення результатів досліджень визнав лікарський засіб «Ремдесивір» першим видом терапії для лікування COVID-19. МОЗ надало дозвіл на ввезення незареєстрованого лікарського засобу «Ремдесивір», закупленого державним підприємством «Медичні закупівлі України», для лікування коронавірусної хвороби.

Зазначимо, що українська компанія «Мікрохім» подала документи на реєстрацію препарату «Фавіпіравір-Мікрохім», який є аналогом (дженеріком) японського препарату «Авіган», який теж використовується для лікування COVID-19.

comments powered by HyperComments