Зеленський обіцяє піти у відставку із поста Президента, якщо не зможе закінчити війну

Понеділок, 12 жовтня 2020, 15:03
Таку заяву він зробив під час інтерв’ю програмі «HARDtalk» від британської телерадіокомпанії «BBC»
Зеленський обіцяє піти у відставку із поста Президента, якщо не зможе закінчити війну

Чинний Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий визнати невдачу, якщо йому на посаді президента не вдасться закінчити війну на Донбасі. Про він сказав у інтерв'ю програмі «HARDtalk», як виробляється телерадіокомпанією «BBC».

У Зеленського запитали: якщо він зазнає невдачі на посаді президента, він піде і чи визнає, що зазнав невдачі. На що він відповів, що визнання невдачі для нього не проблема.

«Я одразу говорив, що не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу. Якщо я не зможу закінчити війну, отже, потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами», – заявив Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, на Донбасі з 27 липня діє нове перемир'я і вважає, що там дотримуються «тиші» попри поодинокі обстріли бойовиків.

«Ми реально не реагуємо на якісь поодинокі постріли... Результат – а за 75 днів загинула одна людина. Одна. Я вважаю, що це наша перемога», – сказав Зеленський.

Також Зеленський зауважив, що у генпрокурора Ірини Венедіктової є час до кінця року показати результат у боротьбі з корупціонерами. В іншому випадку її чекає відставка, як перед тим Руслана Рябошапку, якого відправили у відставку із посади генерального прокурора 5 березня цього року через 6 місяців після призначення, бо він «нікого не посадив».

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня. Зокрема ці домовленості забороняють відкривати будь-який вогонь без дозволу керівництва. У разі навмисного порушення режиму припинення вогню стосовно військовослужбовців Збройних сил можуть застосовувати дисциплінарні стягнення.

Бойовики регулярно порушують новий режим «тиші»: відкривають вогонь та обладнують свої позиції. У штабі кажуть, що провокативні обстріли не загрожують життю військових, тому вогонь у відповідь не відкривають. Станом на 10 жовтня Місія ОБСЄ зафіксувала 1 595 порушень «тиші».

На 42-й день перемир'я, 6 вересня, бойовики порушили режим «тиші» й обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий внаслідок обстрілу бойовиків загинув. Крім цього, періодично військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії зіткнення багато.

comments powered by HyperComments