Українцям дозволили не робити ПЛР-тест після самоізоляції

Субота, 19 вересня 2020, 11:21
Міністерство охорони здоров’я України оновило протокол лікування COVID-19
Українцям дозволили не робити ПЛР-тест після самоізоляції

Під час учорашнього брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів про те, що МОЗ змінив національний протокол лікування COVID-19. Однією із змін в протоколі є скасування обов’язкового ПЛР-тесту при виході із самоізоляції – якщо після проходження двотижневої самоізоляції у пацієнта немає симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції (ГРВІ), він не зобов’язаний робити ПЛР-тест.

Крім того обов’язкове ПЛР-тестування скасовують для тих осіб, які проходять планову госпіталізацію. Єдиним винятком стане наявність симптомів ГРВІ: в такому випадку лікар може призначити ПЛР-тестування. Якщо ж у пацієнта немає ні ознак ГРВІ, ані симптомів COVID-19 лікар призначає тестування на наявність антитіл методом ІФА.

Крім того Міністерство охорони здоров’я України розширило перелік медичних препаратів, які використовуються для лікування пацієнтів з COVID-19. До переліку препаратів додали глюкокортикоїди (стероїдні гормони) та препарат «Тоцилізумаб» (імунодепресант). Серед алгоритмів лікування додали застосування антикоагулянтної терапії для запобігання тромбозам.

comments powered by HyperComments