В Україні оновили географію «кольорових» карантинних зон

П'ятниця, 21 серпня 2020, 16:53
Новий розподіл районів України на червону, помаранчеву, жовту та зелену зони учора затвердила Державна комісія із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
В Україні оновили географію «кольорових» карантинних зон

Як повідомив сьогодні на брифінгу Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, вчора, 20 серпня 2020 року відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На цьому засіданні комісія розглядала рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у регіонах України. Новий розподіл районів і міст України на «червону», «помаранчеву», «жовту» і «зелену» карантинну зони вводиться із 24 серпня 2020 року терміном на 14 днів.

Комісія зафіксувала перевищення допустимого рівня кількості виявлених нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення за останні два тижня у 14 регіонах. На  території цих областей визначено 14 «червоних», 75 «помаранчевих» і 106 «жовтих» районів і населених пунктів обласного значення.

На Львівщині до «червоної» карантинної зони повторно потрапило місто Самбір. Всі решта районів Львівської області, місто Львів та всі міста обласного значення на Львівщині потрапили до «помаранчевої» карантинної зони.

На Прикарпатті до «червоної» карантинної зони потрапили місто Коломия, Городенківський, Косівський та Тисменицький райони. На Буковині у «червоній» карантинній зоні обласний центр, Заставнівський та Кіцманський райони. На Рівненщині до «червоної» карантинної зони потрапили міста Дубно та Острог, Радивилівський, Костопільський та Рівненський райони. Поза межами Західної України у «червоній» карантинній зоні опинилося місто Біляївка Одеської області.

В цілому «червоні», «помаранчеві», «жовті» карантинні зони розташовані на території Волинської, Львівської, Закарпатської, Рівненської, Сумської, Івано-Франківської, Одеської, Київської, Тернопільської, Чернівецької, Житомирської, Харківської та Хмельницької областей. Всі решта областей, включно із містом Київ – у «зеленій» карантинній зоні.

Отож, у Волинській області до «помаранчевої» карантинної зони належать місто Володимир-Волинський, Луцький, Любешівський та Маневицький райони. «Жовті» – місто Луцьк, Нововолинськ, Горохівський, Іваничівський, Ківерецький, Ратнівський та Старовижківський райони.

У Закарпатті «помаранчеві» міста Ужгород та Чоп, Міжгірський, Перечинський, Тячівський та Ужгородський райони. «Жовті» міста Мукачево та Хуст, Винградівський, Іршавський, Мукачівський, Рахівський та Свалявський райони.

У Рівненській області до «помаранчевої» зони належать місто Вараш, Гощанський, Дубенський, Зарічнянський, Здолбунівський та Острозький райони. До «жовтої» зони  належать Березнівський, Володимирецький, Демидівський, Корецький, Млинівський, Рокитнянський та Сарненський райони.

У Суміській області «жовтими» є обласний центр, Кролевецький, Недригайлівський, Охтирський, Сумський та Тростянецький райони.

В Івано-Франківській області до «помаранчевої» карантинної зони увійшли міста Івано-Франківськ, Бурштин, Калуш, Богородчанський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський райони. До «жовтої» карантинної зони належать: м. Яремче, Верховинський, Галицький, Долинський, Рогатинський, Рожнятівський, Снятинський і Тлумацький райони.

В Одеській області в «помаранчеву» карантинну зону потрапили м. Ізмаїл, Болгадський, Миколаївський, Овідіопольський та Саратський райони. До «жовтої» каратинної зони увійшли: міста Одеса, Білгород-Дністровський, Чорноморськ, Подільськ, Теплодар та Южне і Ананьївський, Арцизький, Березівський, Іванівський, Лиманський, Подільський та Савранський райони.

У Київській області «помаранчевий» карантинний рівень запроваджено у Києво-Святошинському районі, у містах Бориспіль, Бровари, Буча, Переяслав, Фастів та у Бориспільському, Броварському, Васильківському, Макарівському і Фастівському районах – «жовтий» карантинний рівень.

У Тернопільській області «помаранчевий» карантинний рівень запроваджено у містах Тернопіль, Бережани і Чортків, а також на території Бережанського і Тернопільського районів. У Бучацькому, Гусятинському, Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Лановецькому, Підволочиському, Теребовлянському і Чортківському районах – «жовтий» карантинний рівень.

У Чернівецькій області в «помаранчеву» карантинну зону потрапили місто Новодністровськ, Вижницький, Герцаївський, Глибоцький, Кельменецький, Новоселицький, Путильський, Сокирнянський, Сторожинецький та Хотинський райони.

Вся територія Житомирської області – це «жовта» карантинна зона. На Слобожанщині «помаранчева» карантинна зона – м. Харків, Богодухівський і Первомайський райони. «Жовта» карантинна зона – Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Зміївський, Золочівський, Краснокутський, Купянський, Нововодолазький, Харківський та Чугуївський райони.

У Хмельницькій області до «жовтої» карантинної зони потрапили міста Хмельницький, Нетішин та Славута, а також Білогірський, Волочиський, Красилівський, Летичівський, Новоушицький, Славутський і Старосинявський райони.

 

comments powered by HyperComments