В Україні і зокрема на Львівщині можуть знову з’явитися карантинні пости

Середа, 29 липня 2020, 14:57
Перетин кордонів адміністративних одиниць, які віднесені до «червоної» та «зеленої» зони буде обмежений
В Україні і зокрема на Львівщині можуть знову з’явитися карантинні пости

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов сьогодні на брифінгу розповів про те, як із 1 серпня 2020 року в Україні зміняться правила адаптивного карантину, введені через епідемію коронавірусної інфекції. За словами Міністра, вся територія України буде поділена на чотири зони, отож перетин адміністративних кордонів територіальних одиниць, які віднесені до «червоної» або «зеленої» зони буде обмежений. Про це Степанов розповів, відповідаючи на запитаннгя прот те, як можна буде їздити між районами і областями, зокрема якщо частина з них буде у «червоній», а частина – у «зеленій» зоні.

Як уже писала «Справжня Варта», із 1 серпня буде розподіл України на чотири зони – «червону», «помаранчеву», «жовту» та «зелену». Для кожної із цих зон будуть діяти різні обмеження, причому найм’якішими вони будуть в «зеленій» зоні – тут обов’язковим є виконання усіх правил карантину, які встановлені по всій країні – масковий режим, соціальна дистанція і використання антисептиків. За словами Степанова, у «зеленій зоні» масові акції можуть відбуватися лише за умови, коли одна людина припадає на 5 квадратних метрів. У театрах і кінотеатрах глядачеві зали можуть бути заповнені глядачами не більше ніж на 50%. Що стосується пересування громадським транспортом, то він може перевозити не більше пасажирів, а ніж кількість місць для сидіння, передбачена у технічному паспорті транспортного засобу.

«Що стосується перетину межі між «червоною» і «зеленою» зонами, то буде обмежений рух місткого транспорту, міжміського транспорту. Звичайно, у такому випадку встановлять відповідні пости на перетині між «червоною» та «зеленою» зонами», – заявив Степанов. Він нагоголосив, що поділ на зони буде здійснюватися на рівні адміністративно-територіальних одиниць – тобто це або місто, або район. «Ми намагаємося зробити більш зручною нашу нову реальність, у якій ми сьогодні живемо», – зазначив Степанов.

За словами Міністра охорони здоров’я, відомство уже має чіткі критерії, які будуть визначатися зони. Мова йде про ті чотири критерії, які і зараз використовуються для того, щоб дозволяти чи забороняти регіонам послаблювати карантин. Якщо хоча б один із цих критеріїв буде перевищений п’ять днів поспіль, в такому випадку буде зроблено перехід із більш м’якої карантинної зони до більш суворої.

Максим Степанов зазначив, що вся інформація буде розміщуватися на офіційних ресурсах Міністерства охорони здоров’я. Нові правила адаптивного карантину діятимуть із 1 до 31 серпня 2020 року.

Зазначимо, що ситуація із розповсюдженням коронавірусу на території Львівської області є дуже різна, отож різні райони мають всі шанси потрапити у різні карантинні зони. Обласний центр – місто Львів є основним «генератором» інфікування в області, отож не виключно, що на його околицях можуть з’явитися карантинні пости.

comments powered by HyperComments