Першого вересня діти таки підуть до школи

Вівторок, 21 липня 2020, 11:40
Про це повідомили в.о. Міністра освіти України Сергій Шкарлет та Головний санітарний лікар, заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко
Першого вересня діти таки підуть до школи

Для більшості школярів України новий навчальний рік розпочнеться традиційно 1 вересня 2020 року. Про це розповів в.о. Міністра освіти України Сергій Шкарлет, повідомляє прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

«Навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно: діти підуть у школу 1 вересня.

Спільно з Міністерством охорони здоров’я ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що наше міністерство надасть докладні роз'яснення. Також не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі», – зазначив Сергій Шкарлет.

За словами Головного санітарного лікаря, заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, школи відкриються традиційно 1 вересня майже по всій Україні за виключенням регіонів із т.зв. «червоної зони».

«Лише там, де буде «червона зона» – закриватимуть школи. «Червона зона» в цих районах – це не буде щось надзвичайне. Ми вже знаємо, що таке епідпоріг - умовний епідпоріг не такий, який завжди був для грипу та інших сезонних захворювань», – розповів Віктор Ляшко.

Зазначимо, що Львівщина, а особливо місто Львів, а також Пустомитівський і ще кілька районів Львівщини є кандидатами у «червону зону», так як тут кількість випадків інфікування в розрахунку на 100 тисяч мешканців в кілька разів перевищує не тільки середній по Україні, але і середній по регіону. Щодо кількості «активних» пацієнтів із коронавірусом, то протягом кількох останніх днів цей показник на Львівщині стабілізувався, адже одужує більше людей, а ніж виявляється нових випадків інфікування. Хоча, треба зазначити, кількість ПЛР-тестувань упала.

Не дивлячись на це освітяни Львівщини не втрачають оптимізму – в Департаментів освіти та науки Львівської ОДА говорять, що про закриття шкіл чи масовий перехід закладів освіти на дистанційну форму навчання поки не йдеться, проте готуються до будь-якого розвитку подій.

«Департамент освіти і науки Львівської ОДА готується до різних сценаріїв розвитку подій. Звісно, що маємо намір розпочати очне навчання, як це було минулі роки.

Хочеться, щоб діти сіли за шкільні парти і навчалися в безпечних умовах. Проте нові виклики, які ми маємо, вказують, що дистанційне навчання і засоби дистанційного навчання потрібно освоїти на належному рівні», – повідомив Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска. За його словами, саме тому в серпні розпочинають змістовні навчання для вчителів зі всіх шкіл Львівщини. Потім ці підготовленні вчителі мають стати тренерами для своїх  закладів.

«Окрім цього, ми готуємо відповідні документи щодо організації освітнього процесу у закладах освіти області у 2020-2021 навчальному році, які ми оприлюднимо найближчим часом з врахуванням пропозицій відділів освіти та закладів загальної середньої освіти», – додав Олег Паска.

comments powered by HyperComments