Україна отримала нового керівника НБУ

Четвер, 16 липня 2020, 14:14
Верховна Рада України сьогодні призначила Головою Нацбанку України Кирила Євгеновича Шевченка
Україна отримала нового керівника НБУ

Сьогодні Верховна Рада України підтримала призначення на посаду Голови Національного Банку України Кирила Євгеновича Шевченка. Цю кандидатуру вніс на розгляд Верховної Ради Президент України Володимир Зеленський.

За кандидатуру Кирила Шевченка проголосувало 332 народних депутати, в тому числі 226 представників пропрезидентської фракції «Слуга Народу», 40 представників ОПЗЖ та 21 представник «Батьківщини». Фракції «Європейська Солідарність» і «Голос» не дали Кирилові Шевеченку жодного голосу «За».

До призначення на посаду Голови НБУ Кирило Шевченко очолював державний «УкрГазБанк». Він народився у 1972 році в місті Тулі у Росії. У 1987-89 роках працював на шахті у Луганській області. Далі навчався у Харківському інженерно-економічному інституті (нині - Харківський державний економічний університет). Тут він отримав вищу освіту за фахом «Бухгалтерський облік та аналіз господарської діяльності».

Кар’єру банкіра Кирило Шевченко почав у 1994 році у харківській філії «Українського кредитного банку», із 1995 року він працює у «Райффайзен Банку Аваль», а далі працював у банку «Фінанси та кредит» протягом 11 років. У 2004 році очолив Державну іпотечну установу України.

У 2009 році був радником Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, увійшов у Наглядову раду «УкрГазБанку» після його націоналізації.

У 2010 році Шевченко став співзасновником «ТерраБанку», який потім був проданий. До осені 2014 року Кирило Шевченко працював радником голови правління «Ощадбанку». Потім він повернувся до «УкрГазБанку», де працював на посаді першого заступника голови правління, а із 2015 року – голови правління цього банку.

comments powered by HyperComments