В українських аеропортах українці, що повертаються з-за кордону, зможуть здати тести на коронавірус

Вівторок, 14 липня 2020, 14:51
Про процедуру тестування на коронавірус в аеропортах розповів Міністр інфраструктури України
В українських аеропортах українці, що повертаються з-за кордону, зможуть здати тести на коронавірус

Всі українці, які повертаються із країн, що їх Міністерство охорони здоров’я України внесло до «червоної зони» (тобто із тих країн, де кількість активних пацієнтів із COVID-19 перевищує 40 осіб на 100 тисяч мешканців) повинні 14 днів перебувати на ізоляції. Скоротити цей термін можна буде за рахунок проходження ПЛР-тестування, яке можна буде пройти у аеропортах. Про механізм здійснення такого тестування розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За словами Криклія, послугами ПЛР-лабораторій у аеропортах України зможуть скористатися не тільки ті особи, які в’їздять в Україну із країн «червоної зони», але й ті, хто вилітає у країни, де обов’язковою умовою в’їзду є наявність негативного результату на COVID-19.

Забір матеріалу для ПЛР-тестування проводиться в пункті забору в аеропорту. Результати тесту будуть готові через 24 години, після чого ця інформація автоматично передається спочатку у Центр громадського здоров’я, а потім – у додаток «Дій вдома».

ПЛР-тест оплачується виключно онлайн. При його здачі необхідно заповнити роздруковану форму з підписом особи, яка тестується. Номер телефону, що вказується у формі, повинен збігатися з вашим номером у додатку «Дій вдома».

comments powered by HyperComments