У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, при в’їзді із яких країн в Україну потрібно здавати ПЛР-тест на коронавірус чи проходити 14-денну обсервацію

Субота, 4 липня 2020, 10:08
Із списку країн «червоної зони» виключили Італію, зате включили Ізраїль, Чорногорію, Боснію і Герцоговину.
У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, при в’їзді із яких країн в Україну потрібно здавати ПЛР-тест на коронавірус чи проходити 14-денну обсервацію

Міністерство охорони здоров’я України на своєму офіційному сайті оприлюднило інформацію про кількість активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення у різних країнах світу. Як пише «ZAXID.NET», розподіл країн на «зелену зону» (це ті країни, при в’їзді із яких в Україну не потрібно проходити обов’язкову обсервацію чи ПЛР-тестування) та «червону зону» (країни, при в’їзді із яких тестування чи обсервація є обов’язковими), здійснюється саме за кількістю «активних» пацієнтів із  COVID-19 на 100 тисяч населення. У «зелену зону» потрапляють ті країни, у яких кількість людей, які хворіють на COVID-19 є меншою ніж 40 людей на 100 тисяч населення.

Отож, в «червону зону» потрапили наступні країни: Катар, США, Вірменія, Перу, Бахрейн, Бельгія, Оман, Білорусь, Кувейт, Сан-Томе і Принсіпі, Французька Гвіана, Сінгапур, Бразилія, Майотта, Росія, ОАЕ, Мальдіви, Чилі, Панама, Болівія, Португалія, Молдова, Саудівська Аравія, Еквадор, Габон, Північна Македонія, Франція, Домініканська республіка, Канада, Екваторіальна Гвінея, Кабо Верде, Гондурас, Гвінея-Бісау, Колумбія, Південна Африка, Аргентина, Бангладеш, Азербайджан і Гватемала. Також до оновленого списку включено Ізраїль, Казахстан, Теркс і Кайкос, Сейшельські острови, Боснія і Герцеговина, Киргизстан, ЦАР, Мавританія, Ірак, Мексика, Палестина, Суринам, Єгипет, Коста-Рика, Пакистан, Чорногорія, Антигуа і Барбуда, Люксембург, Гаїті та Сальвадор.

Із «червоної зони» в «зелену» перейшли такі країни, як Сан-Марино, Нідерланди, Джибуті, Кайманові острови, Афганістан, Італія, Ліхтенштейн. Даних по таким країнам, як Велика Британія, Іспанія та Швеція, які раніше були в «червоній зоні» у Міністерства охорони здоров’я України немає.

comments powered by HyperComments