Спортсмени припинили підготовку до Олімпіади через борг Міністерства перед Федерацією – Гоцул

П'ятниця, 20 грудня 2019, 15:22
Раніше погоджене та підтверджене фінансування для Легкої атлетики України, вірогідно не буде виплачено.
Спортсмени припинили підготовку до Олімпіади через борг Міністерства перед Федерацією – Гоцул

Про це повідомив Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. За його словами, із-за відсутності фінансування переривається підготовка до олімпійського сезону і Олімпіади.

«Вже зараз сума зобов’язань, які проведені і зараз не гарантуються до компенсації міністерства молоді і спорту складають близько 4,5 млн гривень. Навіть для такої успішної організації як Легка атлетика України це велика і болюча сума і ми не можемо дозволити її збільшувати. Тому відзавтра ми скасовуємо всі навчально-тренувальні збори, які заплановані в України», - сказав він.

Президент Федерації легкої атлетики вибачився перед тренерами і спортсменами за ситуацію, що склалася.

«Це дуже болюча і неприємна ситуація. провини легкої атлетики України в тому, що вона склалася нема, однак, незважаючи на це, я прошу пробачення у спортсменів, тренерів, інших фахівців, яких так чи інакше зачіпає це рішення. Ми щиро сподіваємося, що найближчим часом ситуація буде виправлена, відновиться фінансування, і відповідно відноситься наша планомірна робота. Звертаю увагу на те, що нажаль ця ситуація впливає не тільки на грудневу підготовку, вона може дуже суттєво вплинути на підготовку наступного року», - сказав він.

comments powered by HyperComments