Бунт «Торнадо» у Лук'янівському СІЗО: судове засідання перенесли

Середа, 25 вересня 2019, 17:56
Шевченківський районний суд Києва відклав на 22 жовтня підготовче судове засідання у справі екс-бійців «Торнадо».
Бунт «Торнадо» у Лук'янівському СІЗО: судове засідання перенесли

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу суду.

«Сьогодні суд відклав на 22 жовтня на 11:00 підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Оніщенка Р.І., Ляшука Д.А., Гульчука Б.П., Куста М.В., Глєбова М.В., Холода І.І., Пламадяли А.М., Цукура М.В., Бистрицького П.М.», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у серпні 2018 року колишні бійці роти «Торнадо» влаштували бунт в Лук'янівському СІЗО. Група їх підтримки блокувала автозаки, в яких намагалися вивезти трьох екс-торнадовцев. Під час обшуку в їх камері правоохоронці знайшли комп'ютерну техніку, саморобні вибухові пакети та холодна зброя, а також алкоголь. Під час заворушень постраждав один правоохоронець.

За результатами досудового розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру екс - командира роти «Торнадо», який є організатором вчинення злочинів, 3 екс - бійцям вказаної роти - членів організованої групи, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України, 4 співучасникам – екс - бійцям вказаної роти, членам організованої групи за ч.1 ст. 294, ч 2 ст. 342 КК України.

Встановлено, що організована група з числа ув’язнених колишніх співробітників роти «Торнадо», за пособництва працівників ДУ «Київський слідчий ізолятор», вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося вчиненні масових заворушень, що супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя; у вчиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків; у вчиненні погроз вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків, а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Злочинні дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.

Крім того, екс - командиру роти «Торнадо», який є організатором вчинення злочинів, та екс - бійцям вказаної роти також повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 393 КК України (готування до втечі з – під варти).

comments powered by HyperComments