Вбивцям головного рекламника Київського метро загрожує довічне ув’язнення

Середа, 25 вересня 2019, 14:11
Поліція розкрила два зухвалих вбивства, вчинених на замовлення, що сталися на Київщині у 2016 та 2019 роках.
Вбивцям головного рекламника Київського метро загрожує довічне ув’язнення

Як повідомляє прес-служба МВД, в вересні правоохоронці затримали 7 підозрюваних, організаторів і виконавців замовних вбивств топменеджера компанії Caparol і начвідділу реклами управління оренди і реклами КП «Київський метрополітен».

Затриманих підозрюють у вбивстві в 2016 році директора української компанії німецького концерну Сaparol Павла Зможного. Також вони можуть бути причетні до вбивства начальника відділу реклами столичного метрополітену, скоєного в січні 2019 року у Києво-Святошинському районі.

«Це перше вбивство у цьому році, фактично на Різдво. Чоловіка вбили трьома ударами ножем у спину. Так підступно і жорстоко.Розслідування показало, що вбивство готували заздалегідь і це не вулична потасовка, а добре спланований злочин. Велика кількість оперативно-розшукових заходів та негласних слідчих дій протягом майже дев’яти місяців дали змогу вийти на злочинну організацію, учасники якої спеціалізувалися на вчинені особливо тяжких злочинів насильницького характеру», - повідомив Андрій Нєбитов.

За його словами, аналізуючи зібрані матеріали стало зрозуміло, що підготовка, скоєння і приховування слідів злочину – ідентичні з вбивством директора у 2016 році.

Очільник поліції Київщини зазначив, що вже під час відпрацювання учасників банди правоохоронці здобули беззаперечні докази їхньої причетності до цього злочину.

Зазначається, що у вересні кримінальна поліція, слідчі, спецпризначенці спільно з прокуратурою Київщини провели 21 обшук.

Правоохоронці вилучили зброю, боєприпаси, грошові кошти, документи, жорсткі диски та інше. Затримали сімох підозрюваних, організаторів та виконавців. Їм оголошені підозри за створення злочинної організації та скоєння двох умисних убивств, вчинених на замовлення. Максимальне покарання – довічне ув’язнення.

«Впевнений, це не останні раніше скоєні злочини на їхньому рахунку, як і не останні затримання у цих кримінальних провадженнях. Беззаперечно – це титанічний труд правоохоронців», - розповів начальник управління поліції Київської області Андрій Нєбитов.

 

comments powered by HyperComments