Наш бенефіціар - народ України. Старій системі пропонуємо нокаут - Зеленський

Неділя, 9 червня 2019, 13:41
Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на з’їзді партії «Слуга народу», що відбувається сьогодні, 9 червня, у Києві.
Наш бенефіціар - народ України. Старій системі пропонуємо нокаут - Зеленський

За словами Зеленського, ідеологія і програма партії дуже чітко віддзеркалюється у назві політсили.

«Слуга народу – це не просто слова. Це те, про що ми повинні пам’ятати кожного разу коли пропонуємо Закон, чи тоді, коли будете тиснути на кнопку для голосування. Пам’ятати хто кінцевий бенефіціар кожного вашого кроку. Це – народ України. Слуга народу - це не бренд. Слуга народу – це наш світогляд. Це те, що допоможе Україні встановити іншу систему. Не перезавантажувати стару, а встановити нову систему. І ми почали це робити 21 квітня разом з вами. Дякую вам за підтримку. Але ми зробили перший, невеличкий крок. Це тільки перший раунд. Система поки що в нокдауні, ми пропонуємо нокаут», - сказав він.

Починаючи промову, Президент пояснив логіку формування виборчого списку партії.   

«Перше – це експерти. Це експерти з економіки, фінансів, правоохоронних органів, безпеки і оборони, боротьби з корупцією, експерти судової системи, банківських справ, оподаткування, медицини, освіти, науки, екології, децентралізації, народовладдя, спорту, культури, інформаційної політики, та інфраструктури. Це люди, які не лише знають про проблеми України, але реально мають шляхи їх вирішення. Друге - Це обличчя нашої команди з регіонів. кожен куточок нашої батьківщини буде представлений у парламенті молодими, й не тільки молодими, розумними і порядними людьми. Третє. Це люди, які потрапили до списку через інтернет-відбір і онлайн проекти нашої ЗЕ команди. Які мають чудові ідеї, і ми даємо змогу їх реалізувати у Верховній Раді України. Це люди, які доводять, шо в Україні можна чогось досягти без зв'язків, без грошей, чи якихось там впливових родичів», - сказав він.

Також Зеленський відмітив, що до партії намагалися потрапити не дуже добропорядні люди, але за допомогою громадськості вдасться уникнути помилок.

«Ми визнаємо, нам не вистачало часу, щоб повністю усіх перевірити. Можливо комусь, м’яко кажучи, недобропорядному, вдалося нас трішечки  обдурити. Але ми точно знаємо, що громадськість і чесна журналістика вкаже нам на помилки і ми їх виправимо», - сказав він.

За словам Зеленського, до складу передвиборчого списку увійдуть 100 чоловік, які йдуть до влади не заради власної вигоди.

«Ми віримо, що все буде добре, і люди, які сьогодні зібрались, нас не підведуть. Вони не йдуть до влади заради недоторканності, бо ми її відмінено. Ми вже намагались, але у наступній Раді ми це зробимо стовідсотково. Вони не йдуть відбувати номер, бо за кнопкодавство ми позбавлятимемо мандати. Вони не йдуть заради збагачення, бо за це ми будемо саджати», - сказав він.

Як заявив глава політсили Дмитро Разумков, зараз почнеться процедура пост-праймеріз, впродовж місяця журналісти і громадськість зможуть вивчати кандидатів, а декого з них партія зможе відкликати, якщо до них виникнуть серйозні претензії.

«Ми представимо на обговорення повний список партії «Слуга народу», у вас буде місяць на те, щоб його подивитись, вивчити. І якщо ми десь помилились, за вашою допомогою, за допомогою громадськості, за допомогою журналістів, виправити ці помилки. У нас на це є цілий місяць, і я сподіваюсь на вашу підтримку та допомогу», - сказав він.  

Нагадаємо, через сайт «Слуги Народу» партія отримала понад 3,5 тис. заявок. Терміни стислі, але орги партії Зеленського пообіцяли «встигнути ретельно опрацювати всі анкети, щоб обрати найбільш достойних кандидатів».

comments powered by HyperComments