«Благаю, повірте мені»: Порошенко про суд з 1+1, Коломойського, Путіна та газ

Вівторок, 2 квітня 2019, 20:28
В своєму інтерв’ю Петро Олексійович далеко не відходив від основних тем своєї кампанії.
«Благаю, повірте мені»: Порошенко про суд з 1+1, Коломойського, Путіна та газ

В першу чергу, Петро Олексійович звинуватив Коломойського у спробі захопити владу в країні, але додав, що на своєму боці бачить народ України. Традиційно Порошенко назвав головним ворогом Путіна, обережно зачепив Медведчука та порадив Зеленському прочитати гімн української армії.

"Ні Коломойському і не Путіну вирішувати, хто буде українським президентом. Виняткові конституційні повноваження для цього має український народ. І я буду робити все необхідне для того, щоб захистити конституційні права українського народу. У 2015-2016 роках, коли Приватбанк був доведений до банкрутства, власники банку, а це саме Ігор Коломойський, викачали з Приватбанку мільярди доларів ... Коломойський тоді втік з країни і вкраденими грошима намагається організувати дестабілізацію ситуації в державі ... Те, що ми бачимо по одному з національних телеканалів, свідчить про те, що червона лінія пройдена. Я ніколи не судився з журналістами і зараз не збираюся цього робити. Я прийняв рішення подати позов проти каналу і це - елемент захисту української держави від посягань найбільшого олігарха-втікача, який зараз сидить за кордоном і думає, що ниточками він буде керувати українськими маріонетками. Ми точно повинні це зупинити і нічого у них не вийде.

Мій союзник - це український народ. Хто мій опонент? Мій опонент - це Путін. І коли ми говоримо про те, що нам треба мобілізувати зусилля, забезпечити захист українських інтересів, забезпечити реформи, прорив, форсаж нашої економіки, це робиться в тому числі для того, щоб зміни, які відбулися за останні 5 років, стали незворотними. Ще виборів немає, а Бойко з Медведчуком вже побігли говоритиме з Медведєвим. Вони не говорять про звільнення наших військових, виведення окупаційних військ і припинення війни. У них немає інших тем для розмови з Росією, крім закупівлі газ. Це до них (влади Росії, - ред.) деякі наші кандидати збираються на колінах або на поїзді, або ще в якійсь позі повзти і плакати для того, щоб вимолити" царське прощення "... У нас є слова гімну української армії, який починається словами "зродились ми великої години", і там є такі слова "Бо плач не дав нікому ще свободи, а хто борець, той здобуває світ". Шановні панове кандидати, ви хоча б гімн української армії почитайте і знайдете відповіді на те, яку поведінка має демонструвати український лідер», - заявив Порошенко.

Також гарант сказав, що впевнений у власній перемозі і благав українців повірити йому:

"Сьогодні ми маємо сильну армію, унікальні можливості в економіці та міжнародні відкриті угоди, підтримку миру і, найголовніше, енергію української нації, яка дозволила б нам побудувати велику Україну. Благаю і закликаю вас - повірте. Через п'ять років ми здатні побудувати справжнього регіонального лідера ".
 

comments powered by HyperComments