Порошенко за рік заробив у 100 разів більше

Понеділок, 1 квітня 2019, 23:47
Частково завдяки передачі корпорації Рошен у сліпий траст.
Порошенко за рік заробив у 100 разів більше

За минулий рік президент Петро Порошенко задекларував 1,56 мільярда гривень доходів, а у 2017 році він задекларував всього 16,3 мільйона гривень доходів.Про це свідчать дані його декларації у НАЗК за 2018 рік. Так, Порошенко є кінцевим бенефеціаром близько 100 підприємств.

За минулий рік він задекларував 336 тисяч гривень заробітної плати на посады Президента та більше 1,505 мільярда гривень дивідендів (нагадаємо, що на посаді Президента заборонено займатися підприємницькою діяльністю, а такий вид заробітку загалом підпадає під цю заборону). У банках Порошенко зберігає більше 61 мільйона у доларах, понад 2 мільйони у гривні, 7 тисяч у євро та 8 тисяч у фунтах, а готівки у президента - 60 тисяч гривень та 21 тисяча у доларах. Водночас гарант у 2018 році витратив 481 тисячу гривень на комунальні послуги та 121 мільйон на рекламу, ймовірно, своєї передвиборчої кампанії. Також Порошенко заплатив майже 40 мільйонів податків та віддав на благодійність 21,7 млн гривень.

В той же час, у декларацію за 2017 рік Порошенко загалом вніс 16 мільйонів 303 тисячі 874 гривні доходів. У власності президента є ціла колекція творів мистецтва (з картинами в житті Порошенка пов'язаний неприємний конфуз - за передачу Вероні кількох картин він спершу отримав звання почесного громадянина міста, а потім був позбавлений його та звинувачений ледь не у викраденні та контрабанді творів мистецтва). Гарант задекларував окрім цього Mercedes-benz 2010 року випуску та автомобіль дружини, Jaguar 2018 року випуску. Автівки коштували подружжю близько 900 тисяч гривень.Також у президента є кілька коштовних годинників від Hublot, Breguet, Patek Phillip.  Крім того подружжя Порошенків задекларувало нерухомості та земельних ділянок на 77,5 мільйона гривень. 

Дружина президента Марина Порошенко має коштовності від Cartier, Carrera y Carrera, Dior, Leo Pi33o, Damiani, а також годинник від Hublot. Крім того у першої леді є чорна норкова шуба від Rinoi та кожушок із соболя Simonetta Revizza, та кілька дорогих сумочок.У штабі Порошенка пояснили, що сума доходу, яку задекларував президент, настільки виросла, тому що він 3 роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких є, а зазначена сума є доходом за весь цей час. Чому сталася така незрозуміла заминка з перерахуванням коштів аж на 3 роки, у штабі гаранта вирішили не пояснювати.

"Мільярд 105 мільйонів гривень надійшли від Rotshschild Trust (Schweiz) AG, що підтверджує, що передача "Рошену" в довірчу власність і реальне відсторонення Порошенка від впливу на корпорацію – доконаний факт", - заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв. Тим не менш, передача коропрації у траст зовсім не тотожна її продажу, що суперечить обіцянкам Порошенка. 

 

 

comments powered by HyperComments