У Харкові покажуть кінострічку про героїв Карпатської України «Срібна Земля»

П'ятниця, 15 березня 2019, 07:43
Кінопоказ відбудеться 15 березня о 18:00 у Харкові за адресою: вул. Римарська, 18.
У Харкові покажуть кінострічку про героїв Карпатської України «Срібна Земля»

Вісімдесят років тому, провівши блискавичне військове вторгнення на територію Карпатської України, Угорське Королівство, яке перебувало в альянсі з нацистською Німеччиною, окупувало молоду незалежну українську державу зі столицею в Хусті. Відтак, саме тоді для українського народу і почалася Друга світова війна.
У ніч з 14 на 15 березня 1939 р. на мапі Європи з’явилася нова незалежна держава — Карпатська Україна. Вже через три дні цю крихітну країну окупували війська сусідньої Угорщини. Оборонці молодої української держави полягли у боях на Красному полі біля Хуста, частину карпатських січовиків розстріляли на Верецькому перевалі на кордоні з Польщею. Залишки збройних сил Карпатської України вели партизанські дії в горах ще два місяці, навіть після того, як подалися в еміграцію усі урядовці на чолі з президентом країни, батьком карпатоукраїнського народу Авґустином Волошином.
Якою б не була круговерть нашої історії, але пам’ять про січовиків живе! Кожного літа молоді націоналісти збираються на Верецькому перевалі, аби вшанувати пам'ять героїв Карпатської України. Слава карпатським січовикам, які загинули за свою свободу, за вільну Україну від Попраду аж по Кавказ!  

 

comments powered by HyperComments