Патріарху Філарету присвоять звання Героя України

Середа, 9 січня 2019, 09:21
Почесному патріарху Православної церкви України Філарету присвоїли звання «Героя України».
Патріарху Філарету присвоять звання Героя України

Про це повідомив Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook. 

«Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання «Герой України», - написав Порошенко.

Як зазначили в прес-службі президента, звання Героя України патріарх Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності українського народу, піднесення авторитету православ'я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві представники українських православних церков обрали главою єдиної помісної Православної церкви України митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія. 6 січня у соборі святого Георгія у Стамбулі вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії Православній церкві України її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

 

comments powered by HyperComments