Томос - це грамота про нашу духовну незалежність - Президент привітав українців із рішенням Синоду Вселенського Патріархату

П'ятниця, 30 листопада 2018, 15:03
Президент України Петро Порошенко привітав українців із сьогоднішнім рішенням Святого Священного Синоду Вселенського Патріархату та повідомив, що Синод затвердив також текст Томосу про надання незалежності українській церкві.
Томос - це грамота про нашу духовну незалежність - Президент привітав українців із рішенням Синоду Вселенського Патріархату

Глава держави також повідомив, що Синодом прийнято рішення про скликання Об‘єднавчого Православного Собору, дату проведення якого незабаром оголосить Патріарх Варфоломій, а учасники Собору оберуть предстоятеля незалежної Автокефальної Православної Церкви України і йому і буде вручено Томос про автокефалію.

«Дорогі українці, сьогодні на Святому Священному Синоді Вселенського Патріархату ухвалені історичні рішення про створення Автокефальної Української Православної церкви», - сказав Президент.

«Томос - це грамота про нашу духовну незалежність. Українська Церква стає однією з п’ятнадцяти самостійних православних церков, із яких і складається Вселенське Православ’я»,  - додав Петро Порошенко.  

comments powered by HyperComments