На засіданні в Одесі за участю нардепів з кола VIP-прихильників ректора Запорожана вимагали відставки Супрун

П'ятниця, 20 липня 2018, 16:06
Замість важливих соціальних і медичних проблем, зокрема, питання реабілітації учасників АТО/ООС народні депутати, здебільшого – колишні «регіонали», на робочому засіданні в Одесі заявили про необхідність зупинки другої хвилі медичної реформи в країні та відставки очільниці МОЗ Уляни Супрун.
На засіданні в Одесі за участю нардепів з кола VIP-прихильників ректора Запорожана вимагали відставки Супрун

Як інформує видання «За Одесу», члени парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, переважно колишні представники Партії регіонів, провели в Одесі робоче засідання 19 липня.

Після заходу відбувся спільний брифінг з головою Одеської облради і міським головою Одеси. На зустрічі також були присутні активісти лояльних до мера і Опозиційного блоку громадських організацій.

Попри те, що серед учасників робочого засідання не було жодного представника профільного Комітету ВР з охорони здоров’я або хоча б людини з медичною освітою, основну увагу нардепи приділили медичній реформі. Так, присутні не почули думки про реформу жодного лікаря або профільного чиновника міського або обласного рівня.

«Жодних реформ в країні немає – є профанація. Влада хоче розподілити гроші під виглядом проведення реформи. Так їх легше відмити. Також вони хочуть прив’язати кожного лікаря на ланцюг, щоб диктувати – за кого і хто повинен голосувати. Лікарям обіцяють по 20 тис. грн зарплати, максимум, що вони отримають – 12 тис. грн., і ця зарплата буде не з казни держави, а з кишень простого населення», – заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін.

Медична реформа передбачає пайове фінансування охорони здоров’я не тільки з держскарбниці, а й за рахунок коштів місцевого самоврядування. Попри те, на засіданні не було ні керівника обласного департаменту охорони здоров’я В’ячеслава Полясного (зараз він перебуває у відпустці), ні його нещодавно призначеної колеги з міського відділу охорони здоров’я Олени Якименко.

Під час робочого засідання також прозвучала заява, що «... реформа охорони здоров’я – це смерть всієї медицини, і комісія буде докладати всіх зусиль, щоб другу хвилю реформ перенесли».

«З 1 січня влада має намір впровадити другу хвилю реформ, але суспільство не готове до цього. Ми будемо вимагати, щоб Кабмін відклав запровадження реформ другої хвилі», – заявила член парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Королевська.

Депутат також наголосила, що разом зі своїми соратниками вимагатиме відставки в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

«Усі рішення влади люди відчувають на собі. Ми будемо вимагати відставки міністра охорони здоров’я Уляни Супрун», – заявила Королевська.

Натомість народні обранці, які засідали в Одесі, так і не обговорили низку важливих соціальних і медичних проблем, зокрема питання реабілітації учасників АТО/ООС і надання їм медичної допомоги. Водночас, однією з ключових тем, яку нардепи обговорювали з представниками Одеської мерії, була відставка ректора медуніверситету Валерія Запорожана, зазначає "Восточный Дозор".

Нагадаємо, днями з ініціативи Уляни Супрун МОЗ достроково розірвав з ним контракт – Валерій Запорожан фактично не пустив до вишу комісію міністерства.

Як ідеться у публікації, ректор медуніверситету має необмежену підтримку присутнього в президії брифінгу лідера одеського Опоблоку Миколи Скорика, який у межах своєї квоти регулярно забезпечує йому ефіри на одному з центральних телеканалів. 



 

comments powered by HyperComments