Kharkiv Fashion 2018 поєднав fashion-індустрію України

прес-служба Kharkiv Fashion, Оксана Шубіна  |  Понеділок, 16 квітня 2018, 16:07
З 29 по 31 березня 2018 року в старовинному маєтку ХІХ століття купця і мецената Федора Єнуровського відбувся іміджевий проект з розвитку моди і дизайну Kharkiv Fashion. Ведучою заходу виступила Катерина Осадча.
Kharkiv Fashion 2018 поєднав fashion-індустрію України

Kharkiv Fashion поєднав у собі Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу Start Fashion, Fashion Show українських дизайнерів, освітню секцію від провідних fashion-експертів України Business Education, покази українських торгових марок і Design Market.

Start Fashion 2018

29 березня пройшов фінал II Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу Start Fashion.

«Start Fashion - це соціальний проект, метою якого є виявлення креативних, яскравих, цікавих дизайнерів з усієї України. Це майданчик для розвитку молодих дизайнерів, можливість вийти на всеукраїнський і міжнародний рівень », - Вікторія Грецька-Миргородська, ініціатор проекту Kharkiv Fashion, голова журі Start Fashion, начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради.

У першому етапі Конкурсу прийняли участь 86 конкурсантів з 9-ти регіонів України: Харківська, Хмельницька, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Полтавська, Закарпатська, Херсонська та Львівська області.

На фінальному показі, 29 березня, 25 учасників презентували перед експертами української fashion-індустрії найсміливіші і актуальні ідеї в дизайні одягу. Володарем Гран-прі II Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу Start Fashion 2018 стала Вікторія Маслій з колекцією "Різдвяні чари". Вікторія представить свою колекцію в фіналі Всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «Погляд у майбутнє» вже влітку цього року.

Kharkiv Fashion Show

30-31 березня пройшли професійні покази 19 українських дизайнерів і торгових марок, а також нон-стоп показ переможців конкурсу Start Fashion 2018.

У показах Kharkiv Fashion взяли участь 2 резидента Ukrainian Fashion Week: бренди ROUSSIN by Sofia Rousinovich і LIYA HMARA. В рамках соціального показу на подіум вийшли учасники дитячого театру моди «Аліса» - вихованці Харківського інтернату для дітей зі зниженим слухом, представивши глядачам справжню колекцію прет-а-порте спільно з шоу-румом Kids ROOM. Свої колекції також представили дизайнери і торгові марки: Gridress, Чарівні Хутра, Pro.te.zhe, Bugrimatelier, А.Ком, Santogarde, Zara Ayvazova, TAMIR, Bride in Style, Woolbook, Alina Kravetc, Таніни сукні, Viva Viktoriya, Ludmila, Natalya Burlutskaya.

Хедлайнером першого дня показів виступив харківський дизайнер Олександр Бевзюк, який презентував нову колекцію BEVZYUK by Klio Femi #KissYouOff гостям After Party.

Fashion Business Education

31 березня за підтримки Харківського кластера дизайну і легкої промисловості відбувся спеціалізований захід, спрямований на розвиток fashion-індустрії в Україні - Fashion Business Education.

Під час Business Education 9 експертів української fashion-індустрії поділилися з учасниками з усієї країни актуальними і практичними інсайтами з розвитку дизайну та легкої промисловості: Тетяна Ізовіт, Костянтин Леонтієв, Яна Чернявська, Наталія Лук'янець, Голда Виноградська, Дмитро Грицький, Олександр Чумаков, Мирослав Кіндрачук і Дмитро Ляховецький.

Design Market

Всі три дні Kharkiv Fashion 2018 на першому поверсі Харківської Школи Архітектури працював дизайн-маркет від українських дизайнерів та торгових марок. Гості заходу мали можливість ознайомитися з одягом і аксесуарами харківських і українських виробників, а також придбати речі за спеціальними цінами.

«Kharkiv Fashion розвивається і з кожним разом, поєднує все більше провідних представників fashion-індустрії країни. Ми можемо з гордістю сказати, що проект вийшов не тільки на всеукраїнський, а вже й на міжнародний рівень. Крім того, Kharkiv Fashion є одним з ключових проектів в стратегії популяризації іміджу Харкова, харківських дизайнерів і виробників одягу, в Україні і світі », - Вікторія Грецька-Миргородська, ініціатор проекту Kharkiv Fashion, начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради.

«Проект Kharkiv Fashion виник у 2017 році з метою розвитку іміджу Харкова, як столиці українського дизайну, розкриття його творчого потенціалу, унікального досвіду і можливостей легкої промисловості Харкова. Проект організовано Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради під патронатом Харківського міського голови Геннадія Кернеса, за підтримки Харківського кластера легкої промисловості та дизайну.

Генеральний партнер Kharkiv Fashion 2018 - Mercedes-Benz ПРАТ "ХАРКІВ-АВТО".»

comments powered by HyperComments