У Польщі змінились правила працевлаштування іноземців

Середа, 28 лютого 2018, 13:00
З 1 січня 2018 року в Польщі змінились правила працевлаштування іноземців зі всіх країн, що не входять до Європейського Союзу чи Європейської економічної зони.
У Польщі змінились правила працевлаштування іноземців

Тож тепер наші громадяни мають змогу оформити дозвіл на сезонну роботу або дозвіл на короткотермінову роботу. Початок дії дозволів рахується від дати першого перетину кордону іноземцем.

Дозвіл на сезонну роботу надає право працювати протягом 9 місяців впродовж року у визначених галузях – туризм, сфера громадського харчування, сільське господарство та садівництво. В інших галузях за цим дозволом можна працювати не більше 30 днів протягом його дії.

Крім того, в Польщі діє спрощена система працевлаштування для громадян України, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та Росії. Відповідно вони можуть отримати дозвіл на короткотермінову роботу, який надає право легально працювати не більше 6 місяців протягом 1 року в галузях, що не відносяться до сезонних.

Нагадаємо, раніше Польща підтвердила офіційне право українців, їхати в Польщу на роботу без візи. Це єдина країна Шенгенської зони та країна ЄС, законодавство якої передбачає, що негромадяни Євросоюзу, які перетнули кордон у рамках безвізового руху, тобто за біометричним паспортом без візи, також мають право на роботу, якщо оформлять додаткові документи, вже прибувши на місце працевлаштування.

comments powered by HyperComments