Петро Порошенко досі не підписав закон про державний бюджет-2018

Середа, 27 грудня 2017, 16:18
За повідомленням «УНІАН», Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання ВРУ зазначив, що закон про державний бюджет на наступний рік буде підписаний Президентом України ще до кінця поточного тижня.
Петро Порошенко досі не підписав закон про державний бюджет-2018

Він оголосив, що Кабінетом Міністрів було закладено додаткових 16,5 млрд грн з метою фінансування технічного покращення озброєння.

Андрій Парубій, Голова ВРУ України, кількома днями раніше підписав державний бюджет на 2018 рік, ухвалений законодавчим органом державної влади країни. Після цього документ був направлений на підпис Петру Порошенку.    

Варто нагадати, що держбюджет країни на наступний рік було погоджено і затверджено КБУ ще на початку грудня після низки доопрацювань. Проте фінальний варіант документа досі не опублікований. 

Одержаний у кінцевому результаті проект, у порівнянні з попередньою його версією, передбачає збільшення доходів державної казни на 37 млрд грн, видатків – на 41 млрд грн, дефіциту – на 3,9 млрд грн.

У процесі впровадження правок урядовці погіршили показник очікуваної інфляції до 9%, проте показник зростання економіки залишився на сталому рівні (3%).

Раніше «Справжня Варта» повідомила про те, що на Львівщині рівень заборгованості із виплати зарплати уже досяг позначки в 90 млн грн. Причиною значної частини боргу є банкрутство та неактивність кількох підприємств, лише чверть загальної суми припадає на економічно активні компанії.  

comments powered by HyperComments