Режим тиші порушено: кілька атовців стали жертвами ворожих обстрілів

Середа, 27 грудня 2017, 12:13
За повідомленням прес-служби штабу АТО, по українських позиціях далі ведуться обстріли з боку російських агресорів.
Режим тиші порушено: кілька атовців стали жертвами ворожих обстрілів

 Окупанти знехтували угодою Тристоронньої контактної групи та не припинили вогонь в час новорічно-різдвяних свят.

Умови перемир’я були порушені вчора ввечері на Луганському напрямку в районі Світлодарської дуги. Ворог використав кулемети великого калібру та 82-мм міномети задля 2-годинного обстрілу укріплень ЗСУ. В районі Станиці Луганської агресори застосували стрілецьку зброю і також турбували українських військовослужбовців.

Варто сказати, що поблизу Луганського серед білого дня був помічений проліт БПЛА противника, метою якого було коригування мінометного вогню. У такий спосіб окупаційні війська порушили заборону, установлену Мінськими домовленостями, про використання безпілотників.

На щастя, в інших основних локаціях, де знаходяться наші оборонці, порушення режиму тиші не зафіксовано. Загалом, у результаті 6 обстрілів було поранено трьох військових, ще двоє бійців отримали травми. Також внаслідок операцій російсько-терористичних військ загинув один український військовослужбовець.

З жалем у серці висловлюємо глибокі співчуття родині та друзям оборонця, який заплатив життям за свободу України.

Як раніше зазначала «Справжня Варта», з метою негативного ставлення мешканців окупованих територій до українських військових, російські агресори будуть готувати провокації. Агресивні наступальні дії можуть виникнути по усій лінії зіткнення району проведення АТО.

comments powered by HyperComments