Вимога Саакашвілі: справою має зайнятись СБУ

Понеділок, 18 грудня 2017, 13:39
Сьогодні, 18 грудня, прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко розповів, що очільник «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі, прибувши на допит до Генпрокуратури, висунув вимогу - його справою має зайнятись СБУ.
Вимога Саакашвілі: справою має зайнятись СБУ

Лише в цьому випадку колишній президент Грузії дасть свідчення.

Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький зазначив, що справа є підслідною СБУ, і «сьогодні ми не зобов’язані приходити на допит у ГПУ».

Нагадаємо, політичному діячеві інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (частина 2, стаття 256 ККУ). 

Стало відомо, що Генеральна прокуратура знову викличе на допит грузинського та українського державного діяча, лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Прес-секретар відмітив наступне: якщо брати до уваги неявку Саакашвілі на допит, прокурор буде знову викликати повісткою підозрюваного для проведення слідчих процесуальних дій».

Представник преси ГПУ додав, що Саакашвілі 18 грудня прибув до ГПУ, але заявив, що свідчити не буде. 

Ми вже повідомляли, що Юлія Тимошенко, очільниця ВО «Батьківщина», знову пропустила засідання адмінсуду. Мова йде про події від 10 вересня. Тоді політикиня Тимошенко спільно з колишнім президентом Грузії Саакашвілі та прихильниками його політичної діяльності минули державні кордони без дотримання правил перетину. Її справу у суді представляв адвокат Микола Титаренко.

comments powered by HyperComments