Українсько-польські перемовини: Порошенко та Дуда обговорили введення миротворців на окуповані території

Середа, 13 грудня 2017, 16:52
Сьогодні, 13 грудня, президенти держав зустрілися в Харкові, аби дійти спільних висновків щодо подальшої політичної співпраці.
Українсько-польські перемовини: Порошенко та Дуда обговорили введення миротворців на окуповані території

Окрему увагу Петро Порошенко та Анджей Дуда виділили питанню взаємодії у сфері безпеки і оборони в контексті протидії агресії з боку Російської Федерації, пише "Справжня Варта. Харків"

За словами Президента України, це були конструктивні перемовини. Він зазначив сильну підтримку Польщі у стосунку захисту українського суверенітету, а також євроінтеграції та впровадженні реформ.

Глава держави відмітив, що налагодження стратегічних відносин з Польщею є вагомим пріоритетом зовнішньої політики України. Також Порошенко підкреслив позицію стосовно введення миротворців на окуповані території. За словами президента, представники миротворчої місії мають працювати на всій окупованій території областей, які окупували, а не лише вздовж лінії зіткнення.

Очільник держави каже, що це треба зробити найближчим часом. Він вважає, що вагоми голос Польщі в Раді ООН матиме значну роль в обговоренні миру, який втратили українці на сході та в  Автономній Республіці Крим. Це допоможе в деокупації територій, які відібрала Росія.

Президент Республіки Польща Анджей Дуда наголосив про свою підтримку щодо введення миротворчої місії на окуповані території Донбасу. Посилаючись на його слова, вона має сприяти налагодженню миру, а не бути лише в рамках захисту представників ОБСЄ.

Президент також говорив: щоб цей конфлікт міг завершитися, щоб Мінські домовленості були дотримані, ми з Президентом України дійшли консенсус. Мова йде про те, якщо таку пропозицію будуть розглядати в Раді безпеки ООН, то Польща буде однією з тих держав, які цю ініціативу будуть підтримувати.

Пан Дуда зазначив, що вони прихильники такого рішення. І тут нашй державі слід сподіватися на підтримку з боку Польщі. Президент занепокоєний становишем України. І говорить про важливість завершення війни.

Як стало раніше відомо "Справжній Варті", 6 грудня Петро Порошенко був з візитом у Львові. Президент був на нараді в медичному університеті. Також проїхався вулицями міста в електробусі. 

comments powered by HyperComments