Під час виступу важливо віддавати себе, а не переспівувати чужі почуття - голова журі конкурсу "Квінта"

Середа, 31 травня 2017, 17:41
20-21 травня в стінах Академії Сучасної Освіти А+ відбувся ІІ Всеукраїнський конкурс естрадної пісні «КВІНТА».
Під час виступу важливо віддавати себе, а не переспівувати чужі почуття - голова журі конкурсу "Квінта"

Організатори конкурсу - БО «Благодійний фонд «Обрії», ТОВ «АКАДЕМІЯ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ» та Культурологічний центр Українського товариства охорони пам'яток історії та культури.

ІІ Всеукраїнський конкурс естрадної пісні «КВІНТА» відбувся! І знову юні артисти дивували своїми талантами, відкритими серцями, своєю неординарністю.

У конкурсі брали участь юні виконавці від 5 до 25 років. У перший день проводився конкурс, під час якого учасники виконували одну пісню українською мовою і один загальновизнаний світовий хіт. У другий день відбувся ГАЛА-КОНЦЕРТ і церемонія нагородження переможців.

Вже стало традицією, що журі конкурсу складається з 5 супер-професіоналів шоу-бізу, які не тільки оцінюють виступи конкурсантів, але і допомагають майбутнім виконавцям порадами, дають консультації.

· Галина Голубєва, Голова журі, викладач-методист вищої кваліфікаційної категорії Київської муніципальної Академії естрадного і циркового мистецтва, викладач вокалу на телепроектах «Х-Фактор», «Україна має талант», «Суперзірка», «Службовий романс». Серед її випускників безліч зірок українського шоу-бізнесу, і тут треба підкреслити, саме співаючих зірок – Євген Анішко, Світлана Тарабарова, Анна-Марія, Юлія Войс, Макс Барських та багатьох інших.

· Усеін Бекіров, композитор, аранжувальник, музичний продюсер, Лауреат Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, творець оригінальних джазових колективів;

· Роман Полонський, співак, композитор, аранжувальник;

· Андрій Стецький, з 1998 року соліст одного з кращих українських хореографічних колективів Балет «А:». Протягом багатьох років співпрацює з самими популярними артистами естради: Павло Зібров, Наталя Могилевська, Ілля Рєзнік, Солоха, Мага і багато інших. Серед його незліченних проектів – постановки концертних номерів, відео-кліпів, участь в популярних шоу і теле-проектах ("Велика різниця" , "Пісня Року", "Шлягер Року" та ін). Андрій - хореограф постановник шоу Miss Ukraine. У даний момент здійснює ряд іміджевих та розважальних проектів для великої Німецької круїзної компанії AIDA Сгиіѕеѕ ship.

· Сергій Бакуменко, поет і композитор, багаторазовий власник нагород "Шлягер Року" і "Пісня року", автор пісень популярних артистів естради.

· Ганна Крос, автор пісень, співачка і продюсер

Перед початком конкурсу вдалося отримати коротке інтерв'ю у Голови журі Галини Голубєвої.

– Від конкурсних виступів чекаю насамперед любові до музики, а не тільки демонстрації своїх вокальних можливостей – перед публікою не потрібно виступати, з нею потрібно спілкуватися. У цьому успіх артиста. Зараз багато хто хоче співати. Але варто поставити собі дуже важливе питання: «А чи хочуть мене слухати?», закономірно доходимо висновку, що на сцені важлива ОСОБИСТІСТЬ. І дуже важливо бути ЩЕДРИМ – ділитися СОБОЮ під час виконання, а не переспівувати ЧУЖІ почуття.

– Які рекомендації Ви могли б дати молодим людям, які тільки починають свій шлях у музиці?

Рада самий банальний: працювати, працювати і ще раз працювати! Необхідно думати про те, що ти робиш. Також важливо усвідомлення своєї ексклюзивності – без цього немислимий творчий ріст. Талановита людина залишається всього лише талановитим. ... Кожен виконавець – ексклюзив. Виходячи на сцену, не намагайтеся заспівати краще кого-то, не намагатися підкорити високими нотами або костюмом. Результат виступу багато в чому залежить від любові виконавця до пісні, до музики, від уміння і бажання поділитися СВОЇМИ почуттями і СВОЇМ слуханням.

Стати почутими не тільки глядачами в залі конкурсу, але й привернути увагу широкої аудиторії до дитячого конкурсу, допомогли медіа партнери: агентство «Be My Media», Щоденна всеукраїнська газета «День», «КП в Україні», «RTI – Вільні люди», «Ukranian People», «ТВІЙ ШАНС», Information Agency «Eurostar», «LUCKY UKRAINE», «ROBINSON TV», «IT MAMA» і багато інших. Дуже важливо, що в такі непрості часи, є люди, які готові висвітлювати позитивні події про дитячу творчість, про музику, про мистецтво в цілому.

Що найбільше запам'яталося глядачам та журі конкурсу?

До сліз зворушила пісня «Плине кача» у виконанні Ірини Биховченко (ІІ місце, ІІІ вікова категорія). Вразили майстерністю і музикальністю виконавці з м. Рава Руська (Соломія Лєнь, Діана Горбяк, Артур Галас, Юлія Мариневич, Анастасія Левонова). Конкурсантка з Херсона, Марія Євстаф'єва просто причарувала членів журі! Вона стала лауреатом конкурсу, а крім того отримала в подарунок майстер-клас від хореографа і постановника Володимира Грека. Загалом, юні артисти продемонстрували «доросле» ставлення до пісні і достатньо професійне звучання.

Конкурс завітали друзі та почесні гості конкурсу. Переможниця минулого року Анастасія Рябокляч тепер стала лауреатом ІІ премії у своїй категорії. А ведуча, і також учасниця минулого року, Уляна Климчук настільки вразила своїм виступом на Гала-Концерті, що отримала ексклюзивний подарунок від почесної гості конкурсу – співачки, автора пісень і продюсера Ганни Крос – авторську пісню.

ПЕРЕМОЖЦІ КОНКУРСУ:
- Анастасія Мартинюк у І віковій категорії – така маленька і вже така яскрава виконавиця!
- Микита Ачкасов у ІІ віковій категорії – харизма хлопчика захоплює з перших нот!
- Вікторія Кособродова у ІІІ віковій категорії – водоспад позитивний емоцій від виступу прекрасної дівчини! Співачка, модель, актриса! Достатньо один раз почути, що б запам'ятати на все життя! Вікторія отримала особливий подарунок від комунікаційного партнера конкурсу агентства «Be My Media» – юна виконавиця забезпечена PR-підтримкою на наступні 5 місяців!
- Аделіна Шевченка у ІV віковій категорії – «Водограй » у виконанні Аделины не залишив байдужим нікого в залі, включаючи журі конкурсу. Її енергетика підкорила всіх! Ось такі висхідні зірки запалює місто Бердянськ!

Про Гран-Прі конкурсу розповіла творчий директор Ксенія Кожевнікова: «Переможницею стала Полліанна Рижак – неймовірно обдарована і красива дівчинка з Хмельницького! Тим, хто стежить за вокальними талантами нашої країни, ім'я Поллианны давно відомо. Напевно, немає української сцени, яку вона б ще не підкорила. Величезна кількість міжнародних конкурсів, участь в українських та зарубіжних телепроектах, престижні фестивалі в Італії – їй все вдається! Популярною Полліанна стала ще після участі в одному з сезонів «Голос.Діти» на каналі «1+1». Нам дуже приємно, що такі діти вибирають наш проект для того, щоб почути поради, рекомендації та зауваження від зоряного журі конкурсу «КВІНТА».

comments powered by HyperComments