Заборона російських соцмереж: які альтернативи?

П'ятниця, 19 травня 2017, 12:54
Українські сайти із закордонним корінням незабаром будуть доступні для користувачів.
Заборона російських соцмереж: які альтернативи?

Днями Президент України Петро Порошенко підписав Указ №133/2017, згідно з яким низка російських ресурсів підпадають під українські санкції, зокрема, популярні інтернет-ресурси “Вконтакті”, “Однокласники”, “Яндекс” і “Мейл.ру”.

Україну накрила хвиля емоцій: значна частина користувачів, які використовували альтернативні соцмережі (як-от Фейсбук) радісно підтримали рішення глави держави, інші — розпачливо бідкались про втрачені контакти і можливості. Ще хтось скурпульозно натякав, що не одні російські соцмережі моніторяться різними державними і не тільки службами.

Втім, для українського інтернет-сегменту вимальовується альтернатива: одразу дві українські соцмережі можуть незабаром з’явитися на просторах всесвітньої павутини.

Так, команда з 30 програмістів із канадської ІТ-компанії StartupSoft  готова розробити українську соцмережу Ukrainians одночасно для трьох платформ: web, iOS i Android. 

“Перед тим як інвестувати капітал і час в розробку даного продукту, потрібно пересвідчитись в потребі. Якщо до 1 червня кількість підпиcників досягне 50,000+, StartupSoft розробить продукт протягом 4-х місяців”, - йдеться на сайті команії.

Разом із тим, планує відновити свою роботу соцмережа  WEUA, яка працювала у період з 2014 до весни 2016 року.

“На рахунок weua.info Зараз на сайті 88 людей онлайн. Вчора за день 17000 сеансів. WEUA бути. Українській соціальній мережі все таки є місце”, - зазначили творці сайту на своїй офіційній сторінці у Фейсбук.

Раніше повідомлялося, що ця мережа зареєстрована у США, власники - українці. Зараз сайт перебуває на оновленні.

Більше новин читайте на “Справжній Варті”.

comments powered by HyperComments