Міносвіти зажадало від педагогів говорити українською

Вівторок, 11 жовтня 2016, 09:34
Міністерство освіти скерувало обласним департаментам і управлінням освіти, а також усім навчальним закладам України рекомендації: використовувати як мову викладання і спілкування державну – українську.
Міносвіти зажадало від педагогів говорити українською

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства освіти і науки, де підкреслюється, що цього вимагає мовне законодавство України.

«У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а в навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською – також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес в цьому закладі», – роз'яснює міністерство.

МОН наголошує, що освітні установи повинні забезпечити підвищення рівня володіння державною мовою своїх науково-педагогічних і педагогічних працівників.

Освітнім закладам також рекомендується активно залучати дітей і молодь до різноманітних навчально-виховних і культурно-просвітницьких заходів, де популяризувати українську мову в учнівському, студентському та педагогічному середовищах.

Водночас з вивчення інших мов у листі ремомендується радитися з батьками і учнями, проводити відповідні опитування тощо.

comments powered by HyperComments