Урочисто відкрили 11-й Львівський міжнародний літературний фестиваль в рамках Форуму видавців (ФОТО)

Мар'яна Ропач  |  Четвер, 15 вересня 2016, 00:20
Львівська філармонія вчора відкрила свою сцену для урочистого відкриття 11-го Львівського міжнародного літературного фестивалю. Цей захід вже став постійним у рамках проведення Форуму видавців. Участь у ньому беруть молоді літератори, які виборюють право творити у прекрасній атмомсфері творчої місцини цілий місяць, у разі отримання премії, та набувають слухачів та улюбленців своєї творчості на подальшу літературну стезю.
Урочисто відкрили 11-й Львівський міжнародний літературний фестиваль в рамках Форуму видавців (ФОТО)

Відкрили урочистість незвичним та надзвичайно колоритним виступом гурт «Ягоди». Вразило не лише неймовірно красива обробка пісні, а й її подача глядачам. Спеціальним гостем став Юрій Тарновський, який зачитав уривки зі своєї твочості. Ірина Старовойт, куратор фестивалю «Місто Лема», який є організовано на честь відомого польського письменника-фантаста та найвідомішого в світі письменника-львів’янина Станіслава Лема, також поділилась творчістю. Фразою Ірини, яка вразила цього вечора глядачів, стала: «Хто переступив межі людяності у того було майбутнє»

Прекрасним та запальним став виступ львівського гурту "Wshystko", під супровід якого, деякі пари почали танцювати. Енергетика в залі зашкалювала і це було помітно неозброєним оком. Оксана Забужко, Майстриня слова, описала свої давні, ще перші враження, від Форуму видавців та подарувала незабутні хвилини свого творчого мислення. Томас Венслова глибоко відчув атмосферу залу та проникливо висловив свої творчі думки. Деякі глядачі у залі плакали. Завершили концертний виступ кримсько-татарський виконавець Ескендер Іслямов із гуртом "Esken & Young Awesome Musicians"

Олександра Коваль, Президент Форуму видавців, на закінчення святкових урочистостей, подякувала усім учасникам, читачам, глядачам та запросила приходити на Форум

 

comments powered by HyperComments