ВР так нічого і не вирішила

Понеділок, 12 вересня 2016, 17:28
Тепер Верховна Рада збереться на сесію аж 20 вересня.
ВР так нічого і не вирішила

Такий невтішний прогноз зробив Микола Томенко, громадський та політичний діяч України.

“Після майже двомісячних літніх канікул, коли Верховна Рада не спромоглася зібратися навіть на урочисте засідання з нагоди 25-річчя незалежності України, відкриття п’ятої сесії парламенту 8 скликання розпочалося з доволі пафосних промов можновладців.

Зокрема, Голова Верховної Ради наголосив на тому, що "ми маємо пам'ятати кожного дня і кожної хвилини, що Верховна Рада – парламент воюючої країни. І це має стати головним знаком діяльності найвищого законодавчого органу держави!".

Для легковірних громадян, мабуть, склалося враження, що і справді, з енної спроби нинішній парламент нарешті почне активно працювати, бо він, як каже А. Парубій, - "парламент воюючої країни".

Натомість аналіз роботи вже першого пленарного тижня нової сесії ВР засвідчив, що стиль роботи депутатів залишився традиційним. Так, у вівторок і четвер парламент ще робив певну спробу продемонструвати активну законодавчу діяльність, натомість у середу спостерігалося вже певне послаблення цієї активності (ратифікація Конвенції та прийняття кількох Постанов). А у п’ятницю, як завжди, більшість народних депутатів були відсутніми на засіданні, бо для якоїсь частини депутатів більш важливим за законотворчість є від’їзд за кордон, де проживають їхні сім’ї, а для когось – бізнесові та власні справи.

Тому, традиційно, у п’ятницю Верховна Рада не спромоглася ухвалити жодного рішення і розійшлася на чергову, тепер 12-денну перерву. Отож, на наступне пленарне засідання парламент має зібратися у вівторок, 20 вересня.

Натомість, згідно з календарним планом проведення п’ятої сесії, пленарний тиждень 12-16 вересня є тижнем роботи в комітетах. Але цей тиждень виявився настільки "насиченим" для роботи у комітетах, що лише 2 із 27 Комітетів ВР (станом на 12 вересня) анонсували проведення своїх засідань.

Отож, зрозуміло, що комітети ВР не збиратимуться протягом цього тижня, не анонсується і проведення будь-яких інших заходів у парламенті (нарад, комітетських слухань, "круглих столів" тощо). Через це поточний тиждень можна вважати додатковим тижнем відпустки народних депутатів.

Тому цікаво було би дізнатися: коли ж в Україні почне працювати Верховна Рада в режимі того заявленого "парламенту воюючої країни?”
 

 

comments powered by HyperComments