Українські вертолітники в Конго в перервах між вильотами доглядають за городом (ФОТО)

Валерій Шмаков  |  Четвер, 26 листопада 2015, 21:42
Українські миротворці, які виконують завдання місії ООН зі стабілізації ситуації у Демократичній Республіці Конго показали як облаштовують свій побут.
Українські вертолітники в Конго в перервах між вильотами доглядають за городом (ФОТО)
Українські військові, серед яких є вертолітники з Львівщини виявились добрими господарями. У свій вільний час не байдикують і не просиджують в Інтернеті, а працюють і приносять на чужину часточку України з собою. 
 
В той час, коли в Україні на городах пораються переважно жінки, хлопці з 18 окремого вертолітного загону Місії ООН ламають стереотипи і в перервах між бойовими вильотами…. вирощують овочі на грядках біля казарм.
 
Привізши насіння з Батьківщини наші «голубі берети» поряд з казармами облаштували город, де вирощують огірки, помідори, редиску, перець, цибулю, кріп, петрушку та кабачки. Звісно, на харчування миротворці не жаліються, але свіжі овочі до столу завжди доречні. 
 
Цікаво, що коли військові порівняли літній температурний режим України та Республіки Конго вони виявились майже однаковими. Як можна пересвідчитись з фото, огірки вже вродились і хлопці їх навіть засолили. А щоб прикрасити територію миротворчої бази на клумбах висадили чорнобривці та мальви як символ України.
 
Доглядаючи за зеленими насадженнями українські військовослужбовці не забувають і про свою пряму місію – миротворчу. Як розповіла волонтер та журналіст Лана Борисова, перевагу для поїздки в Конго надають тим військовослужбовцям, які пройшли АТО і мають бойовий досвід.
 
Фото: Назар Волошин
 
comments powered by HyperComments