Одеська «Свобода» вітає одеситів з 600-річчям міста

Вівторок, 19 травня 2015, 20:12
Одеська обласна організація ВО «Свобода» вітає одеситів з днем народження міста! Рівно 600 років тому 19 травня 1415 року відбулась подія описана видатним польським істориком Яном Длугошом у його «Хроніках», яка пов’язана з нашим містом - королівським портом Кацюбіїв («Kaczubyeiov»). Це була епоха Великого Князівства Литовського часів князя Вітовта.
Одеська «Свобода» вітає одеситів з 600-річчям міста

Одеська «Свобода» протягом тривалого часу також сприяла поверненню місту кількасторічної історії, якої його позбавили московські імперські ідеологи. До розгляду цього питання були задіяні чисельні науковці та представники громадськості. Кожен з них вніс свою лепту у поверненні Одесі викреслених сторінок. Зроблені ними за останнє десятиліття відкриття остаточно розбили нав’язані  міфи. Тепер хіба що відверті невігласи можуть називати Єкатєрину ІІ засновницею нашого міста.

У той же час не треба відкидати і пряму причетність Одеси до Галицько-Волинської держави та короля Данила. Історичні джерела і наукова логіка не поставлять під сумнів цей факт.

Одеська «Свобода» дякує історикам та дослідникам, які вивчали питання дня народження міста і віднайшли історичну правду. Свободівці висловлюють впевненість у тому, що 600-річчя стане початком нової епохи в історії славного українського міста, його соціально-економічного розвитку та національного відродження.

 

comments powered by HyperComments