Нова влада Полтавщини змушена звітувати за своїх «папєрєдніков»

Світлана Куропій  |  Середа, 26 березня 2014, 17:56
Новий голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук обурений тим, що має нести відповідальність за дії попередніх керівників.
Нова влада Полтавщини  змушена звітувати за своїх «папєрєдніков»

Віктор Бугайчук до призначення був депутатом Кременчуцької міської ради від  ВО "Свобода". Як керівник підприємства зазнав значного тиску від старої влади

Керманичі Полтавщини від Партії регіонів, як зараз виявилось, позбавили область податків обласних підприємств і «перекинули» їх на Донеччину, повідомив пан Бугайчук на Народному віче в рідному для нього  Кременчуці .

"Наприкінці 2013 році з Полтавської області були переведені в податкову Донецької області три великих підприємства – це Кременчуцька тютюнова фабрика, завод "Полтавахіммаш" і підприємства газонафтового комплексу Полтави. Тобто, з 16 мільярдів, які платила в бюджет Полтавська область, забрали  6, – розповів голова ОДА. – Підприємства працюють на території Полтавської області, але, як планувалось попередньою владою, податки мали йти на Донецьк".

Нова влада Полтавщини наразі звернулась до Кабінету Міністрів з проханням повернути  вищевказаних підприємств на облік до податкової Полтавської області, щоб  частина податків повернулася до бюджету  області.

Також обласна державна адміністрація надала на розгляд  громадськості звіт про використання коштів за минулий рік. Кошти з обласного кошика використано, а сам минулорічний бюджет виконано на 93 %. Як повідомив Павло Кропивка, директор Департаменту фінансів ОДА: «Видатки з урахуванням міжбюджетних трансфертів за звітний період освоєні в сумі 3 млрд. 13 млн. грн., що складає більше 93 % від плану, що складав 3 млрд. 234 млн. грн.. Видатки загального фонду з урахуванням міжбюджетних трансфертів виконано в сумі 2 млрд. 788 млн. грн., що складає майже 97 %  до уточнення розпису на рік».

Торік не були обділеними в області медична, освітня, культурна та соціальні галузі. Також активно фінансувалися капітальні будівництва. Все ж недолік роботи та затримка коштів спирались на вчасне фінансування через казначейство. Також учасники засідання підняли питання ліквідації бюджетних програм, що майже або взагалі не фінансуються. За словами голови комісії Вадима Штефана, на 100 відсотків протягом 2013-го профінансували лише 3 програми.

Окрім того, на засіданні Народної Ради було представлено нових керівників державної влади. Зокрема, на посаду голови Кременчуцької районної державної адміністрації подано кандидатуру Ганни Капустян, професора Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського. Зараз документи перебувають на затвердженні в Адміністрації Президента України.

Фото: .telegraf.in.ua

comments powered by HyperComments