Жириновського назвали політичним клоуном. За його пропозицію влаштувати «розпродаж» українських земель

Борис Недільний  |  Вівторок, 25 березня 2014, 22:03
Сьогодні у середовищі львівських експертів та громадських діячів активно обговорюється скандальна пропозиція віце-спікера Російської Держдуми Володимира Жириновського про розподіл території України між кількома державами.
Жириновського назвали політичним клоуном. За його пропозицію влаштувати «розпродаж» українських земель

Так, одіозного росіянина львів'яни звинувачують у «підливанні масла у вогонь»  та розхитуванні непростої ситуації в Україні.

«Це виглядає просто як маніакальна маячня. Проте це тільки з першого погляду. Все, що говорить Жириновський – це озвучені наміри Путіна, те про що думає російський президент, просто в дещо радикальнішій формі. Жириновський свідомо завищує планку, аби потім дії Путіна не здавались такими вже крамольними», - заявив у коментарі «Справжній варті» політик Тарас Стецьків.

Так, переконаний він, протистояти зовнішнім нападам, особливо, якщо це стосується Росії, можна лише шляхом вдосконалення оборонного комплексу держави, мобілізацією всього народу. 

«Є просто політики, є політичні футуристи, а є політичні безумці або клоуни, – говорить відомий політолог, редактор часопису «Ї» Тарас Возняк. –  Зважаючи на заяви Жириновського, то про нього можна говорити, як про політичного клоуна.  Та біда в тім, що політичний клоун – це ґрунт для божевілля цілих народів», - про це експерт заявив у ефірі одного із місцевих телеканалів.

Натомість, історик Олександр Зайцев нарік ініціативу Володимира Жириновського абсурдною. «Якщо навіть припустити таку неймовірну річ, що референдум проведуть,  він не мав би жодного успіху, – припускає історик. – У результаті діяльності сталінського  комуністичного режиму етнічний склад населення п'яти областей, про які говорить Жириновський,  повністю змінився. Поляків тут не залишилось»,- вважає Зайцев.

Тим часом у офіційна Польща заявляє - ідеї, прописані у листі з Росії, настільки дивні, що ніхто у відомстві навіть не розглядав їх всерйоз.

Нагадаємо, Жириновський написав офіційного листа та скерував його до польського зовнішньополітичного відомства. У зверненні лідер Ліберально-демократичної партії Росії запропонував Варшаві згадати про землі Західної України, які начебто повинні належати Польщі. Жириновський пропонує полякам вимагати проведення референдуму про приєднання до польської держави п'яти західноукраїнських областей. Як інформує TVP info, схожі пропозиції отримали Угорщина та Румунія.

Натомість у листі Жириновського не сказано, які саме регіони України, крім Криму, хотіла б іще отримати Росія. Натомість згадано, що в кордонах України мали б залишитися лише її центральні області.

Як повідомляє espreso.tv,  речник польського МЗС Марцін Войцеховський, підтверджує отримання посольством Польщі в Москві листа від Жириновського. За словами речника дипломатії Польщі, звернення Жириновського курйозне й ніхто не сприймає його всерйоз. Войцеховський засмучений тим, що частина російської політичної еліти дотепер мислить категоріями пакту Молотова-Ріббентропа й не зробила належних висновків із уроків історії.

comments powered by HyperComments